Cevap: Eve gelen haciz Hk.da
Alıntı:
omeral rumuzlu üyeden alıntı
Benim ve eşimin bankalara borçlarımız var, fakat ödeyemıyoruz. Ailelerimizden de bir desteğimiz yok, dün avukat gelmiş kapımıza kağıt bırakmış 3 iş günü içerisinde ödeyemezseniz eve girip haciz işlemi başlatacağız diyor kağıtta. Evdeki tüm eşyaları kaldırabilir mi ? 1 lcd,1bulaşık makinası,1 buzdolabı, 1 çamaşır makinası,1 koltuk takımı,1 köşeli koltuk ve yatak odam var evimde ayrıca Garantibankası maaşımdan kesinti yapıyor. Allah rızası için bana bir yol gösterir misiniz? inanın evimde huzurum kalmadı Allah korusun boşanmaya kadar gider diye korkuyorum bu durum.
Teşekkür ederim.
Evdeki tüm eşyaları haczedemez. Ancak 2 tane olan eşyanın, değeri daha yüksek olanı haczedebilme imkanı vardır.
Erdoğan bey Allah sizden razı olsun. Son bir sorum olucak size eşimin borcu 18000 tl. bu borçları evlenirken yaptık, haliyle ailelerimiz destek çıkmadı eve haciz gelecegini ve geldiğini duyan babam bile kılını kıpırdatmıyor. Eve geldiklerinde ne yapmam gerekiyor, ödeme gücümüz yok nasıl bir davranış sergilememiz yada sergilemem gerekiyor. Tekrardan teşekkürler.
Evinize geleceklerini sanmıyorum. Gelirlerse ev eşyasının değeri olmadığından boş yere masraf yapmış oluyorlar.
Evinizdeki bozdolabı, bulaşık makinesi, Tv gibi ev için gerekli şeyleri götüremezler. Bunlardan 1 er adet bulundurun.
1 adetten fazla varsa ancak götürebilirler.
İcra memuru fazla olan eşyaları haciz ederse kağıda ''ileriye dönük tüm haklarım saklı kalmak kaydıyla itiraza kabil imzalıyorum'' yazarak imzalayın.
Alacaklı ödeme taahüdü teklif ederse kabul etmemenizi tavsiye ederim. Kabul edip ödemezseniz 3 aya kadar tazyik hapsi var diye biliyorum.
Mal beyanında bulunmadıysanız bulunun. Mal beyanında bulununcaya kadar 3 aya kadar hapis cezası var diye biliyorum.
- - - Updated - - -
Şu linkteki bilgileri okursanız yeterince bilgi edinebilirsiniz.
http://www.kararara.com/forum/viewtopic.php?f=25&t=3320