Telefon ile Rahatsız Edilme Cezası
Arkadaşlar merhaba;
Uzun zamandır devam eden bir ilişkim var ve bu ilişkiyi sevgilimin ailesi istemiyor.
Durum şu ki beni bir iki kere aradılar kız arkadaşım açma dediği için açmadım.
Fakat bir kere yanlışlıkla açtım ve konuştuk. Görüşmek istediğini söyledi ve evinin önüne çağırdı.
Burda birkaç cümle konuşma sonrası bir iki kere vurdu bana. Ben hiç elimi kaldırmadım.
Bu olaydan sonra bugün tekrar tehditvari bir şekilde "sana benim kızımı arama demedim mi" şeklinde bir mesaj ve arama kaydı gördüm.
Bu ebeveynlerle muhattap olmak istemediğim için gerekirse şikayetçi olacağım. Beni telefonla aramalarını istemiyorum. Israrla ararlarsa TCK 123. Madde kapsamına giriyormuş sanırım.
Şikayette bulunmadan önce aile ebeveynlerine aramalara devam ederlerse şikayette bulunacağımı bildiren bir mesaj atmak istiyorum fakat bu tamamen neyin ne cezası olduğunu hukuki olarak çok iyi anlatan bir yazı ile yapmak istiyorum.
Bu konuda yardım ederseniz sevinirim.
Ayrıca ilk bahsettiğim olayıda bu duruma ekletip cezasını arttırabilirmiyim
Cevap: Telefon ile Rahatsız Edilme Cezası
Herhangi bir şeyi kanıtlayabilecek durumda mısınız? Bahsettiğiniz iki mesaj hiç de tehdit içeriyormuş gibi görünmüyor. Sizin için bir tehdit ifade eden bir çağrıya neden icabet ettiğinizi dilekçenizde açıklayabilecek misiniz? Israrlı aramak demek, bence günde birkaç kere aramak demektir, birkaç günde bir kere aramak değil. Mesajları okumazsınız, davetlere gitmezsiniz, o kişiyi yolda görünce yürüdüğünüz kaldırımı değiştirirsiniz, olur biter. Beni telefonla aramalarını istemiyorum demeniz hiç bir şey değiştirmez, en iyisi telefon numaranızı değiştirin, o zaman arayamazlar.