Başkasına ait kredi kartıyla alışveriş yapmaya çalışmak
Sayın huhukcularımız bir sorunum var yardımcı olursanız cok sevinirim
Benım bir arkadasım internette gezerken bulduğu rastgele kredi kartı numarası son kullanma tarihi ile aveanın sitesinden kontör yüklemeye çalışmış sanıyorum onaylama kısmına gelince kredi kartının sahibinin cep telefonuna gitmiş onay kodu ve arkadaşımda sayfayı kapatmış bu durumda herhangi bir suç işlemiş oluyor mu ?Karşı taraf suç duyurusunda bulunabilir mi ? Kesilen herhangi bir ücret yok arkadaşım da başıma birşey gelirse diye korktuğu için anlattı bana telefonda bende sizlerden yardım almak istedim.. Lütfen yorum yapmadan geçmeyelm
Cevap: Başkasına ait kredi kartıyla alışveriş yapmaya çalışmak
Her nedense ille de yorum yapılmasını istediğiniz için ben size bir yorum yapayım. Arkadaşınız sağdan soldan bulduğu bir kart numarası ile resmen hırsızlık yapmaya çalışmış, ama becerememiş, herhalde o yüzden korkmuş. Başarılı olsaymış acaba ne yapacakmış? Hırsızlığa kalkışacak kapasitesi var da sizin sorduğunuz soruyu soracak kapasitesi mi yok? Bu işlerle uğraşmaktan vazgeçmesini telkin edin, yaptığı her işin sonucuna katlanması gerektiğini de anlatın kendisine. Biraz endişe çekmesinde yarar vardır, kişiliği olgunlaşır belki.
kendisini bende uyardım böyle şeylerle ugrasmasın diye yeterınce korktu zaten
Karşı taraf suç duyurusunda bulunabilir mi bu konuda fikri olan yok mu
KArt sahibi elbette suç duyurusunda bulunmak isterse bulunabilir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
KArt sahibi elbette suç duyurusunda bulunmak isterse bulunabilir.
Anlıyorum, sonuçta kesinti v.s birşey olmadı peki suc duyurusunda bulundu diyelim bunun cezası ne?
2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ve 5000güne kadar adli para cezası deniyor yasada,
hakimin takdirine bağlı olarak hagb kararı da çıkabilir elbette.
Alıntı:
2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ve 5000güne kadar adli para cezası deniyor yasada,
Anlıyorum artık bekleyeyip göreceğiz o zaman 12 tl lık kontor için nelerle ugrasıyorz ya komedi gibi
- - - Updated - - -
Alıntı:
Anlıyorum artık bekleyeyip göreceğiz o zaman 12 tl lık kontor için nelerle ugrasıyorz ya komedi gibi