Otopark yetersizliği ve haksız kullanım
merhaba 36 dairelik bir apt manda oturmaktayım 36 dairenin 2 si benim biri annemlere aittir annemlerin ve kiracımızın aracı yoktur apt manın 14 araclık bir otoparkı vardır ve burası yetersiz gelmektedir buna rağmen bazı kişiler 2 hatta 3 tane araç cekmektedır bazı kısıler aylarca araçlarını dışarı çıkarmamakta hatta apt gorevlısı bıle aracını bu otoparka çekmektedir apt görevlisinin böyle bir hakkı varmı? bu durumu video cekerek görüntüledim gec saatler de eve donduğum ıcın otoparkta yer bulamamaktayım hıc bır sekılde aracımı otoparka koyamamaktayım bu durumu yonetıce bıldırmeme rağmen hıc bır sey yapmadı erken gel aracını koy demektedir ben bır park yapılmaz levhası yaptırarak kendıme bır araçlık yer ayırdım 3 daire için arsa payımızı hesapladığım bıze cok rahat bır araçlık arac yerı dusmektedır .yonetıcı belediyeye gıdıp sıkayetcı olmuş yaptırdığım park yapılmazı kaldırmadığım takdırde beledıyenın gelıp park yapılmazı kaldıracağını bana para cezasını kesecegını kendısınınde sulh hukuk mahkemsıne dava açacağını soyledı.apt manda toplantı yapmadan oylama yapmadan bana bır dava acabılırmı? kat mülkiyeti kanuna göre yönetim planında aksı belırtılmedıgı surece mülk sahıplerının arsa payları kadar kullanım hakkı olacağı belırtılmekte ben burda kendıme bır park yeri ayırayabılırmıyım böyle bır hakkım varsa bunu nasıl savunabılırım
Cevap: otopark yetersizliği ve haksız kullanım
Alıntı:
diamore rumuzlu üyeden alıntı
. kat mülkiyeti kanuna göre yönetim planında aksı belırtılmedıgı surece mülk sahıplerının arsa payları kadar kullanım hakkı olacağı belırtılmekte ben burda kendıme bır park yeri ayırayabılırmıyım böyle bır hakkım varsa bunu nasıl savunabılırım
Siz kendiniz böylesine fiili bir durum yaratamazsınız.Doğrudan Yönetici aleyhine dava açmanız hukuka uygun olacaktır.
ergün bey defalarca konuştum ama hıc bır sey yapmıyor benım arsa payıma gore bır araçlık yer düşmekte bu hakkımı savunamızmıyım
- - - Updated - - -
erken gel aracını koy demektedir benım erken gelme sansım yok erken gelemiyorum dıye otoparktakı hakkımı kullanamıyacakmıyım
Alıntı:
diamore rumuzlu üyeden alıntı
ergün bey defalarca konuştum ama hıc bır sey yapmıyor benım arsa payıma gore bır araçlık yer düşmekte bu hakkımı savunamızmıyım
- - - Updated - - -
erken gel aracını koy demektedir benım erken gelme sansım yok erken gelemiyorum dıye otoparktakı hakkımı kullanamıyacakmıyım
Bakınız "erken gelen yer kapar gibi bir mantık olmaz.Siz ortak alandan arsa payınız oranda faydalanamıyorsunuz.Yöneticiniz söz ile ikna olmuyorsa dava açmanız gerekir.
o zaten bana dava açacağını söylüyor bu durumda ne olur benım ayrıca bır dava açmama gerek varmı ayrıca 14 araçlık yer olduğunu bunu 36 daireye nasıl paylaştıracağını daıre basına yarım araçlık bıle yer dusmeyecegını o zaman kımsenın aracını garaja koymaması gerektıgını söylemekte böyle bır konuda bıldıgınız bır mahkeme kararı varmıdır teşekkür edrım
Sizin dava açmanız gerektiğini söylemeye çalıştım.
mail adresinız teşekkür ederım pekı benım kazanma sansım nedır daıremızın bırının kırada olması dıger daırenın annemlerın ustune olması sıkıntı olurmu bır mahkeme en aaz bır sene sürer bır sene daha otoparksızmı kalayım mahkeme kararını verene kadar park yapılmazım duramızmı
- - - Updated - - -
kanunlar hep haksızdan yanamı
yardım edecek kımse yokmu
36 dairelik bir binada 14 araçlık otopark varsa daire başına 1 araçlık park yeri düşmeyeceği ortada, yani sizin ben levhalar yaptırarak kendime 1 araçlık park yeri ayırabilme hakkınız da yok diğer daire sahiplerinin olmadığı gibi.
Arsa payı oranını hesaplarken de hata yapıyorsunuz, toplam arsa payı oranına bakarak hesaplamanız hatalı.
Tek daire sahibinin örneğin 0,5 park yeri hakkı varsa, sizin 3 adet ayrı 0,5 park yeri hakkınız olur 3x0,5= 1,5 araçlık park yeri hakkınız olmaz.
Park yerinin kullanım hakkının düzenlenmesi için dava açabilirsiniz. Açacağınız davada yönetici muhatabınız olsa da, yönetici kat maliklerinin temsilcisi olduğundan, davanızı kazandığınızda dava masraflarının 36 da 3ü sizin ödemeniz gereken pay olacaktır.
Mevcut yer projede otopark alanımı gözükmekte?