-
Seyyar-Zabıta
Merhabalar öncelikle konuyu tam nereye açacağımı bilemedim umarım doğru yere açmışımdır değilse uygun foruma taşırsınız.seyyar gevrek arabası yaptırdım ve yarın ilk iş günüm.daha önce pazarda ufak tefek birşey satıyordum sermayesizlikten.ama benim isteğim ve birkaç kişinin de teşvikiyle borç harç işe giriştim.yarısı borç olmak üzere 1 milyarlık krom bir araba yaptırdım.çevredekiler göze batar zabıta kafaya takar dandik birşey yaptır felan dedi ama sağlık açısından fırıncılar hep krom tavsiye etti.bende birkere alıyorum güzel sağlam olsun dedim.Şimdi soruya gelelim.seyyar-zabıta kavgalarını görüyoruz biliyoruz.çevremdekiler gevreğe fazla karışmazlar özelliklede bir yer işgal etmezsen sürekli olarak seyyar dolaşırsan gözede batmaz milletle iyi anlaşırda şikayet edilmezsen bir sorun çıkmaz diyorlar.şu an maddi olarak çok durumdayım.2-3 milyar civarı borcum var(500 lirası gevrek arabasının borcu).kendimi ve ailemide geçindirmek zorundayım.mecburiyetten dolayı seyyar çalışmak zorundayım zaten türkiyenin durumuda ortada iş yok.
1-)işimi sorunsuz bir şekilde nasıl devam ettirebilirim
2-)kime sorduysam (hatta geçen yıllarda zabıtayada sormuştk lafı geçmişti) seyyarın vergisi yok zaten yasak sabit bir nokta bul işgaliye öde o da belediye tamam derse demişti.seyyar olarak ben aylık kazancımdan vergi vermeye razıyım böyle birşey varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
3-)zabıtaya illa rüşvet vermek gerekiyormu(dediğim gibi çok zor durumdayım).2-3 yıl öncede böyle birşeye kalkışmıştım o zaman 5 lira felandı ortalama fiyatlar adamın yemesi içmesine yetiyordu şimdi ne kadar vermek gerekir tahminen.
4-)zabıtayla sıkıntı yaşanması durumda haklarım nelerdir.seyyar arabaya el koyma yetkileri var mıdır?eğer varsa ve el koyarsa nasıl geri alabilirim?cezası ne kadardır nereye ne şekilde ödeyebilirim?el koyma durumda belge makbuz benzeri birşey almam mı lazım?
5-)benim unuttuğum siizin aklınıza gelen birşeylerde varsa lütfen bilgilendirin.
ek:bu arada gevreğin yanında boyoz boğaça börek tahınlı çörek yumurta gibi şeylerde satçam.inşallah sorun çıkmaz
-
Cevap: Seyyar-Zabıta
arkadaşım avukat değilim ama böyle bi konu burada komik oldu, zabıta zaten sana özetlemiş, bağlı bulunduğun belediyeye araya tanış partili v.s. aracı olursa daha iyi, durumunu özetle, diğer türlü seyyar satışın yasak olduğu yerlerde satış yaparsan zabıta arabanı alır geri alamassın hiç bir hak talep edemessin rüşvet versen yada zabıtanın kılına dokunsan hakkında dava açılır bu durum bütün memurlar için aynı, tavsiyem ayakkabı boyacılığı daha avantajlı boya san. omuzuna takar park bahçe dolanır günde 50 müşterin olsa 100 tl temiz, bunu dememdeki maksat zabıta seyyar arabaya göz yummuyor eskisi gibi.Allah kolaylık versin.