-
İstek dışı tayin
istek dışı il içi yer değiştirme ile valilikçe başka bir ilçeye tayin edildim. Bu tayinimin hangi gerekçe ile yapıldığını öğrenmek için, bakanlık personel genel müdürlüğüne yazılı olarak müracaat ettim. 4982 sayılı kanunun 9. maddesi gerekçe gösterilerek yazılı olarak müracaatım red edildi.
Valilik aleyhine idare mahkemesinde YD ve iptal davası açtım. Dilekçemde tayinimin sebebini bilmediğim için tam anlamıyla kendimi savunamadığımı da belirttim. İdare mahkemesi YD talebimi 2577 sayılı kanunun 27/2 maddesine istinaden reddetti.
Son tahlilde, ben sürgün edilmiş fakat niye sürgün edildiğini dahi öğrenemeyen birisi olarak şu soruları soruyorum ve cevap arıyorum mümkünse.
1-Davalı idare oaln Valiliğin savunmasında, benim niye istek dışı tayin edildiğim belirtilmiştir muhakkak. Fakat buna ilişkin idare mahkemesince tarafıma bilgi,belge verilmedi. Yasal mevzuat çerçevesinde, bu durumda idare mahkemesi eksik veya hatalı işlem yapmış olmuyormu?
2-İdare mahkemesinin kararında 2577 sayılı kanun 27/2 maddesi gerekçe gösterilmiş. Bu gerekçe , benim gibi sebebini bilmediği bir sürgüne maruz kalan bir memur için ne kadar tatmin edici olur?
3- bölge idare mahkemesine itiraz etsem, ne sonuç çıkar?
teşekkürler.. bir soru dedim ama üç oldu kusura bakmayın...
-
Cevap: İstek dışı tayin
Dava dosyaları tarafların incelemesine açıktır. İdare mahkemesine gidip dosyayı inceleyip, bu sorulara cevap aradınız mı?