Kİlometresİ dÜŞÜrÜlmÜŞ araci masraflarimla beraber gerİ İade edebİlİrmİyİm.
İyİ gÜnler
2014 yili mayis ayinda ankara'dan bİr galerİden araÇ aldim.araci expertİz yaptirdim raporda km 136.000 olarak gÖrÜnÜyordu.ogÜn 5664 'e mesaj atmiŞtim km bİlgİsİ gelmemİŞtİ.noter satiŞini aldim galerİcİ araci teslİm eder İken bana bİr bİlgİsayar Çiktisi daha İmzalatti.orada bİr maddede km garantİsİ verİlmemİŞtİr İbaresİ vardi motor,kaporta,yÜrÜrÜ ve İÇİ diŞi temİz olunca pek Önem vermemİŞtİm.2014 aralik ayinda aracin muayenesİ geldİ tÜvtÜrkte muayeneye 143.000 km de gİrdİm aracin 2012 muayenesİnde km sİnİn 167.000 olduĞu ortaya Çikti.araÇ hafİf kusurlu olarak muayeneden geÇtİ kİlometrenİn bu kadar sikinti olabİleceĞİnİ tahmİn etmedİĞİmden sikinti olmaz dİye dÜŞÜnmÜŞtÜm.Şİmdİ araci satmaya ÇaliŞiyorum.bana bu aracin km gerİ ÇekİlmİŞ sikintili suÇlu duruma dÜŞersİn dİyorlar.araŞtirdim maddİ ve hapİs cezasina varana kadar cezalar varmiŞ.beynİmden kaynar sular dÖkÜldÜ.hİÇ yoktan yere suÇlu konumuna dÜŞtÜm.
Araci aldiĞim galerİcİyİ aradim bende bİlmİyordum dedİ ama ne kadar doĞrudur.gerİ al dedİm alirim dedİ fakat benİm ondan aldiĞim fİyatin 1000 tl altina fİyat verİyor benİm yaptiĞim lastİk,muayene vs masraflar cabasi benİm zararim 2500-3000 tl yİ buluyor.aldiĞim fİyata gerİ vereyİm dedİm olmaz dİyor İstedİĞİn yere Şİkayet dİyor lÜtfen yardim...
Expertİz raporlari elİmde.
DİĞer masraf faturalari elİmde.
TÜketİcİ haklarina sordum bİzİm 3000 tl ye kadar bakma yetkİmİz var bakamayiz dİyor.
Nereye baŞvurmaliyim?
Avukat tutmalimiyim?
Noterden İhtar Çekmek yeterlİmİ?
Yol gÖsterİrsenİz memnun olurum.Şİmdİden teŞekkÜrler.
Cevap: Kİlometresİ dÜŞÜrÜlmÜŞ araci masraflarimla beraber gerİ İade edebİlİrmİyİm.
cevap verebilecek kimse yokmudur.?????
Cevap: Kİlometresİ dÜŞÜrÜlmÜŞ araci masraflarimla beraber gerİ İade edebİlİrmİyİm.
Aracın kilometresini geri çekmek değil, alıcıyı kandırıp satış yapmaktır suç olan. Aracınızı satarken gerçek kilometresini gösteren ve düşürme işleminin eski sahibi tarafından bilginiz dışında yapılmış olduğunu belirten bir ibranameyi yeni alıcıya imzalatırsınız, yani onu dolandırmazsınız, bence olur biter.
Bundan 5 yıl önce aynısı başıma geldi.aynı kağıdı banada imzalattılar.fakat ben o kağıdı imzalar iken imzaladığım evrağa tarih ve saati özellikle yazdım.aldığım galerici geri almam veya alırsamda 3-4 bin TL eksiğine alırım dedi.dava açacağımı hapis cezasının olacağını söyleyince bulunduğum şehre gelip aracı geri aldı.alırkende tutanak imzalattım km oynandığı tespit edildiğinden geri iade edilmiştir diye halen dosyamda durur.expere soktuğunuz evrakta tarih ve saat vardır.imzaladığınız evrağada saat attıysanız sonrasında imzaladığınız için hakkınızı arayabilirsiniz.yinede galericiyi arayıp geri almasını aksi takdirde dava açacağınızı söyleyin.sonuçta km garantisi verilmemiştir ibaresi bağlayıcı değil diye biliyorum.hala diretirse noterden ihtar çekin derim
VIA_A1_1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tüketici hakem heyeti yanlış bilgi vermiş. Araç ikinci el olduğundan bakma yetkileri yoktur, 3000 TL yi aştığından değil.
Borçlar Kanunu hükümleri geçerli.