Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma
siz değerli üylerden bu konuda bilgi ve yardım bekliyorum dün öğrendiğim kadarıyla hakkımda Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma suçu nedeniyle dava açılmış ve nedeni aşağıdaki gibidir bu konuda sizlerden bilgi rica ediyorum
İZKA (izmir kalkınma ajansı) tarafından bi proje karşılığında bir miktar hibe desteği ile makina-ekipman alımı yapmıştık ve bu makinalar alındıkdan yaklaşık 2 yıl sonra ben şirket hisselerimi ve tüm hak alacaklarımı 2012 yılında şirketle birlikde birine sattım ve İZKA yaptığı incelemede şirketin faal olmadığını ve makina ekipmanları bulamadıkları yönünde suç duyurusunda bulunmuşlar bunun sonucunda da dün şirketi devralan kişi ve benim hakkımda dava açılmış. Benim böyle bir durumda herhangi bir hükümlülüğüm bulunurmu ? sonuçta alımlar şirket üzerine yapıldı ve sözleşme şirket adınaydı ben sadece genel müdür olarak imza atmıştım. fakat belirttiğim gibi şirketteki tüm 100% hissemi devrettim ve hiçbir bağlantım kalmadı şirketi devralan kişi ne yapmış etmiş ben bilemem ve takip edemem sonuçda bu konuda bilgi verirseniz çok teşekkür ederim. ilk defa böyle bir durum başıma geliyor ne ne yapıcağımı bilmiyorum.
Cevap: Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma
Sonuçta şirket yetkilisi olarak parayı almışsınız. Doğal olarak hakkınızda dava açarlar. Şirketi yeni alan resmi olarak bu hibeden ve yükümlülüklerinden haberi olmadığını ispatlarsa beraat eder.
Cevap: Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma
şirketi alan kişi savcıya verdiği ifadede borçlarını bilerek aldığını yazılı olarak beyan etmiş bu durumda ne olur ?