Senet ödemesi elden ödeme ve haciz itiraz yapılması kabul edilmemesi
merhabalar benim bir arkadaşa 3.000 tl borcum vardı senet verdim 3.000 tl lik. bu senet vade tarihi 1 ocak 2015.15 ocakta da elden 1000 tl ödedim ve 01 ocak vade tarihli 3.000 tl lik senet ödemesini kısmı elden aldım diye yazı aldım.seneti de şimdi bu arkadaş tanımadığım birine ciro etmiş ve tanımadığım bir isim icra davası açmış bana.şimdi bu durumda borç aldığım senet verdiğim kişi de borçlu gözüküyor.bu durumda bu senete kısmi ödeme yaptığıma dair elimde belge varken avukat itiraz edemezsn etsen de kazanamazsın çünkü senet üçüncü şahısa ciro edilmiş diyor sizce bu durumda ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz teşekkürler
Ayrıca senet için açılan icra tebligat adresim yıllar önce ki mernis adresime çıkmış şimdi ki mernis adresim farklı bu durumda ben tebligatı itiraz etme hakkım varsa elden mi almam gerek imza karşılığı icra dairesinden.
Son olarak da bu miktar için ihtiyati haciz olur mu tebligat bana ulaşmadan hacize çıkılır mı veya evden eşya kaldırılır mı teşekkürler inanın çok zordurumdayım ailecek değerli bilgilerinizi rica ederim.
Cevap: Senet ödemesi elden ödeme ve haciz itiraz yapılması kabul edilmemesi
Senette kısmi ödeme olduğuna göre menfi tespit davası açarak (hem lehtara hem senedi icraya veren cirantaya) en azından 1000 tl az borçlu olduğunuzu ispat edebilirsiniz. İcra işleminin yapıldığı tarihteki mernis adresine tebligat (ödeme emri) gönderilmediyse icra hukuk hakimliğine usulsüz tebliğ nedeniyle şikayet (dava) edebilirsiniz.