Türkiye doğumluyum ama aslen Bulgaristan göçmeniyiz ve çift vatandaş yapmışlar küçükken eğitim için T.C. vatandaşlığımdan izinli çıkmak istiyorum mavi kart falan veriliyomuş sanırım.
Ne işlemler yapmam lazım nereye gitmem lazım bilgi verir misiniz ?
Printable View
Türkiye doğumluyum ama aslen Bulgaristan göçmeniyiz ve çift vatandaş yapmışlar küçükken eğitim için T.C. vatandaşlığımdan izinli çıkmak istiyorum mavi kart falan veriliyomuş sanırım.
Ne işlemler yapmam lazım nereye gitmem lazım bilgi verir misiniz ?
Merhabalar,
Verdiğiniz bilgilerde Türkiye doğduğunuzu belirtmişsiniz. Ancak "Bulgaristan göçmeniyiz ve çift vatandaş yapmışlar küçükken" ifadenizden Türk vatandaşlığını sonradan kazandığınız sonucuna varıyorum. Çünkü Türk vatandaşlığını doğumla kazanıp kazanmadığınıza dair herhangi bir bilgi göremedim.
Doğduğunuzda Anne veya Babanızın Türk vatandaşlığı mevcutmuydu ? Türk vatandaşlığını doğumunuzla birlikte soybağı veya doğum yeri esasına göre mi kazandınız ? Yani basit bir ifadeyle, doğar doğmaz Türk vatandaşlığına mı tesciliniz yapıldı, yoksa doğduktan belli bir süre sonra, örneğin 1 ya da 2, ya da 10-15 yaşlarında mı Türk vatandaşlığına alındınız ? Zira, doğumla Türk vatandaşlığını kazanmış olmanız çok önemli. Doğumla Türk vatandaşlığını kazanmayan kişilerin, yani sonradan Türk vatandaşı olan kişilerin Mavi Kart alması 5901 sayılı kanunun 28 inci maddesi uyarınca mümkün değil. Vatandaşlıktan çıkmadan önce Nüfus Müdürlüklerinden Türk vatandaşlığını doğumla kazanıp kazanmadığınızı tam olarak öğrenerek, ona göre çıkma izni için başvuru da bulunun.