Cevap: ihtiyac kredisi davasi
Kredilerin biri veya bir kaçı ticari kredi olabilirmi? Yada ticari ihtiyaç kredisi?
Bankanın yanlış yapacağını düşünmüyorum.
Bence dekontları iyice kontrol edin.Yoksa banka durduk yere itiraz etmez
Kredilerin hepside ihtiyac kredisi.Dekontlarin ustundede bireysel kredi
kredi turu: ihtiyac kredisi olarakda yaziyor
yani ticari kredi degil.Cevabin icin saol ama burda banka acik sekilde kotu niyetli degilmi.Hesap dokumlerindede yani ben kredilerin taksitini yatirdigimda bana verilen dekontta acik sekilde ihtiyac kredisi yazarken vede hesap dokumlerindede odedigim tarihlerde aciklama kisminda ihtiyac kredisi taksit odemesi yaziyorken bankanin niye karsi dava actigini anlayamadim.8 adet kredi kullandim.Hepsinin dekontlarinda Bireysel kredi, kredi turu:ihtiyac kredisi yaziyor yazacaginiz cevablar icin simdiden tesekkur ederim
Bankanın dava açarken yazdığı dava dilekçesi ve kredi sözleşmesisini görmek lazım.
banka 8 kredi icin dava acmis bunun 2 icin on inceleme yapilmis ve durusma gunu verilmis.Bankanin iddasi kullanilan kredilerin ticari kredi oldugunu idda ediyor.Bu banka avukatinin iddasi.Bizde elimizdeki dekontlarin bir ornegini dosyaya eklettirdik vede mahkemeye sunacaz
Bankanin kendi evraginda bireysel ihtiyac kredisi yazarken bunlar neye dayanarak boyle dava acabiliyorlar.Ticari kredi degil ama olsa bile Yargıtay 13.Hukuk Dairesi 2014- 13315 Esas 2014- 13503 Karar İçtihatı ile artk ticari kredilerde de dosya masrafı iadesi mümkün.Sonuc itibariyla bankalarin dosya masrafi adi altinda aldiklari haksiz kazanc oluyor
Hesap hareketlerini inceledim ondada odemeler aciklamasinda BRY KRD Taksit odemesi yaziyor.Cahilligimi mazur gorun banka dekontu vede hesap dokumu belge sayilmiyormu. cevablariniz icin tesekkur ederim
Ben mahkeme tutanağından bahsetmiyorum. Bankanın itiraz dilekçesinden bahsediyorum. Dekonttan bahsetmiyorum. Banka ile yapmış olduğunuz sözleşmeden bahsediyorum
Ticari krediler ile tüketici kredilerinde bir fark var. Ticari kredilerde dosya masraf iadesine tshh bakamaz.
Bankanin itiraz dilekcesinde; kredilerin ihtiyac degil ticari kredi oldugunu, delil olarak kredi sozlesmesini ve bunun bilirkisi tarafindan incelenmesini ,bunun ihtiyac kredisi adi altinda verilen ama aslinin ticari kredi oldugunu bununda bilirkisi tarafindan incelenmesini
istemisler
8 adet kredinn dosya iadesi icin Tuketici hakem heyeti karari ve dekont orneklerinide delil olarak sunduk
Krediler kesinlikle bireysel ihtiyac kredisi;dekontlarin resmini cekip koyabilirim,sozlesmeleri tam hatirlamiyorum uzun zaman gecti
Bankaların çoğu haklıda olsalar haksızda olsalar tshh ne savunma vermiyorlar. Haklı olduklarında ise itiraz ediyorlar ve tüketici itirazda haksız çıkarsa banka avukatına avukatlık ücreti ve dava masraflarını ödemek zorunda kalıyor.
İşe yararmı bilmiyorum ama,
Siz savunmanıza ayrıca bankanın tshh ne savunma vermediğini, delil sunmadığını(Tabi heyete delil sunmadı ve savunma vermediyse)
Tshh ne yargılamanın yapıldığını,Bu nedenle itiraz aşamasında da delil sunamayacağını, Bankanın tshh de savunma hakkı ve delil sunma hakkı olduğu halde bu delilleri gizlediğini, sizi mağdur etmek amacıyla itiraz aşamasında mahkemeye sunduğunu, Bu nedenle bankanın kötü niyetli olduğunu, Elinizdeki belgelerde kullanılan kredilerin tüketici kredisi olduğunu, bankadaki sözleşmede ticari amaçlı ibareler olsa bile bu şekilde maddelerin olduğundan haberiniz olmadığını, bankanın size sözleşme suretinden vermediğini, sözleşme verilmediğinden, ve sözleşmedeki maddeleri müzakere etmeden imzalatıldığını, dosyaya sunduğum ekstreler ve dekontlardada görüleceği üzere dosya masraflarının tüketici kredileri için alındığını ( Bankanın kakalamaya çalıştığı sözleşmenin bu kredilerle ilgisi olmadığını Bankanın kötü niyetli olarak bu kredilerle ilişkilendirerek kendine menfaat sağlamaya ve mahkemeyi yanıltmaya çalıştığını bu nedenlerle davanın red edilmesi gerektiğini savunmanıza yazın.
Fakat dava dosyasından sözleşmenin suretini alıp inceleyin. sözleşmenin bu kredilere ait olmadığı iddia kısmını ona göre yazın.
- - - Updated - - -
Bence bankanın sunduğu sözleşmenin bu kredilerle ilgisi olsada olmasada siz bunlarla ilgisi olmadığını yazın. kaybedeceğiniz bir şey yok nasıl olsa. Hakim en ufak bir şüphe duyarsa bankanın itirazını red eder.
Dava sonucunu buradan yazarsınız.
- - - Updated - - -
Bankanın sözleşmesini dosyadan alıp yayınlarsanız daha net bir savunma geliştirebiliriz.
cevabiniz icin tesekkur ederim.Sureci avukat yurutuyor ama yinede tecrube ve bilgi sahibi kisilerden faydalanmak istedim.
Avukat davayi buyuk ihtimal kazaniriz diyor, dekont ve tshh kararina ortada diyor;yurtdisindayim vede dava evraklarini inceleme firsatim bulunmuyor.Oda sizin yazdiginiz yaziya yakin bilgi paylasiminda bulunmustu cok saolun
Bu hafta avukattan gerekli evraklari gondermesini isteyecem ve burda resimlerini paylasacam Yurtdisinda oldugum icin biraz zaman alabilir