Hagb Sonrası 2. Hakaret Davası
Merhaba sevgili dostlar, ben geçmişte cahillik ettim bir kez sms yoluyla hakaret ettiğim için ceza almıştım ve Hagb olmuştu, bunun üstünden 2 yıl sonra yaşadığım kötü şeylerden dolayı tekrar birine telefon ve facebook yoluyla birden fazla kez hakaret ettim, bunların hepsi cahillikten oldu biliyorum henüz 20li yaşlarda ve iktisat öğrencisiyim, mahkeme adli para cezası ve 6 aylık hapis cezası verdi, kararı temyiz ettik ancak sanırım karar onanabilir, eğer karar onanırsa hapis yatar mıyım ? Daha önce 18 ayın altında hapis cezası alanların denetimli serbestlikten faydalanabildiğini, hapis yatmak yerine haftalık imza attığını okumuştum. Bende böyle bişeyden yararlanabilir miyim ? Daha önce hiç karakol ve cezaevi ile ilgim olmamıştı sabıkam da yok çok korkuyorum..
Cevap: Hagb Sonrası 2. Hakaret Davası
kimse cevap vermiyor neden tc veriyoruz ki
Tc nizi yazarken size cevap verme garantisi de verilmediğini görmedinizmi? Burası şirketmi? Gönüllü üyelerin olduğu bir forum. Anlaşılan cahillik sizde kalıcı. Hakkınızı iktisatlı kullanmanızı öneririm.
2. davanız kesinleşirse ilk Hagb kararıda açıklanır. O davayıda temyiz hakkınız var. 6 ay hapsi yatmazsınız Ama adli para cezalarını ödeyebilirsiniz. Tabi ilk cezanında Adli para cezalarını ödersiniz. Sizin ikinci cezanızı ertelemedilermi?
Hayır Tc isterken ciddi bi forum oluyo burası insanlar cevap alabileceği umuduyla internet gibi güvensiz bi ortama Tc sini verip yazıyor ama cevap alamaması kötü oluyor kalıcıdır senin görüşün teşekkür ederim zahmet edip yazdığın içinde teşekkür ederim sevgili dostum.
Ertelenmedi aynı suçu 2. kez işleyince erteleme şansı oluyo muydu bu konuda bilgim yok ama ertlenmedi adli para cezaları ve 6 aylık hapis cezası verildi ve bana gelen tebligatta ilk hagb ın da bozulması için mahkemeye bilgi verileceği de yazıyordu. Benim şimdi ne yapmam gerek bu hapis cezasını yatar mıyım ? Temyiz ettik.
Erteleme vermeyebilir ama genelde veriyorlar. Ertelemeden kastım, hüküm açıklanır ama ceza ertelenebilirdi. Ama anladığım kadarıyla ertelenmemiş. Ama ilk cezalar açıklandğından bu ceza ile birlikte sabıka kaydına işlenir.
Hapis yatmazsın merak etme. Denetimli serbestlikten yararlanırsın.
İlk suçtaki cezalar neydi?
Alıntı:
cehaletinkurbani rumuzlu üyeden alıntı
kimse cevap vermiyor bu saçmalık için mi tc kimlik numaramızı yazıyoruz buraya bırakın allah aşkına
Saçmalık dediğiniz kısım nedir ?
hiç bi kısım çünkü düzelttim :)))
- - - Updated - - -
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Erteleme vermeyebilir ama genelde veriyorlar. Ertelemeden kastım, hüküm açıklanır ama ceza ertelenebilirdi. Ama anladığım kadarıyla ertelenmemiş. Ama ilk cezalar açıklandğından bu ceza ile birlikte sabıka kaydına işlenir.
Hapis yatmazsın merak etme. Denetimli serbestlikten yararlanırsın.
İlk suçtaki cezalar neydi?
Çok teşekkür ederim.. Sabıka kaydına işlenmesi için yargıtay kararı beklenir mi sizce ? ve bu durum memur olmaya engel bi durum mudur bilginiz var mı ?
6 aydan fazla olmadığı için engel değil diye biliyorum. Suç olarakda engel değil. Ama resmi olarak engel değil. Mülakatlarda elenme sebebidir. Mülakatsız alan çok az yer var. Özellikle güvenlikle ilgili yerlere başvurmayın bile.
- - - Updated - - -
Karar kesinleşince işlenir.