Sözlü taciz ettiğimi söyleyerek hakkımda şikayette bulunacağını söyledi
Merhabalar bende hukuk fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim ama daha ceza hukuku görmediğimden sizin yardımınızı istiyorum. 2013 senesinde internetten bir kız ile tanışmıştım.Hiç yüz yüze görüşmedik. Ben çalışkan bir öğrenciydim ara sıra arar uzun uzun telefonda konuşurduk. Bu konuşmalar genelde sınav stresi ve derslerle ilgili olurdu yani tamamen arkadaşça konuşmalardı. Daha sonra o mesajlarıma cevap vermedi ve bende üstelemedim. Ben üniversiteyi kazanamadım o da özel bir ünide hukuk okumaya başladı.Sonra ben ertesi sene hukuk fakültesini kazanınca ona mesaj attım bende artık hukukçu olacağım gibisinden. Bir kaç gün havadan sudan konuştuk beni tebrik falan etti ama daha sonra bana sevgilisi istemediği için konuşmak istemediğini söyledi ve whatsapp twitterdan facebooktan her yerden engelledi. Ama kesinlikle hiç bir hakaret ve benzeri ithamda bulunmadım. Bunlar 2014 yazında oluyo. Daha sonra 2015te yılbaşından sonra viber diye bi uygulamada onun hesabı olduğunu gördüm "heyy merhaba eski dostum görüşemiyoruz ne zamandır mutlu yıllar" diye mesaj attım ve "sadece konuşmak istiyorum hiç hatrım yok mu dedim" cevap vermedi. 3 ay sonra yine o gece öyle canım sıkılırken belki cevap verir diye sadece "hmm" diye mesaj attım. Cevap olarak "ya ne yazıyosun şikayet edicem artık he yeter bıktım yemin ediyorum edicem artık sözlü tacizde bulunuyo diye kafayı yedirtiyosun adama engellemediğim yer kalmadı bu ne yüzsüzlük abi ya bide hukuk okuyosun yeter" dedi. Ben böyle bi tepki beklemiyodum sadece o da hukuk okuyo farklı bi üniversitede okuyo hani arkadaş olup belki sosyal etkinliklere katılırım ileri ki hayatımda çevrem olur gibi bi düşünceyle konuşuyodum.Hiç bir saygısızlıkta da bulunmadım. Ceza hukuku alanında bi bilgim yok ama şikayet ederse aileme mahçup olurum. Aslında içim rahat çünkü yanlış yapadım ama TCK 123te huzur ve sükunu bozma dan şikayet etse orda ısrarla telefonlar aramadan bahsediyo 3 ay sonra attığım bi mesaj ısrara girer mi? bu konuda beni aydınlatırsanız teşekkür ediyorum.
Cevap: Sözlü taciz ettiğimi söyleyerek hakkımda şikayette bulunacağını söyledi
Ortada Ceza Kanununu ilgilendiren bir şey yok gibi gözüküyor.Savcılığa gitse de takipsizlik çıkacak.Biraz şimarmış ve ikinci sınıf olmanın coşkusuyla atılmış bir mesaj bence.Bir daha iletişim kurmaman hem değer vermeyen bir insana değer vermeme gerekliğinden hem savcılığa gidip ifade vermek durumuna düşmemen adına yerinde olur.Çok genç ve güzel yaşlardasın.Kendi okulundan/çevrenden mesajlarına değer verecek, sen mesaj attığında telefonuna eli heyecanla gidecek bir arkadaş en güzeli diye düşünüyorum.
Cevap: Sözlü taciz ettiğimi söyleyerek hakkımda şikayette bulunacağını söyledi
Bende bişey çıkacağını zannetmiyorum ama bir yandanda babasının hakim olması biraz gözümü korkuttu :D hukuk güvenliği konusunda zaten sıkıntılı bir ülkeyiz yok yere sicilim kirlensin istemiyorum. Ceza almam zaten çok zor ama adımın geçmesi bile üzer beni. Sonuçta bende hakim savcı olmak isteyen biriyim ilerisi için ceza almasam bile bi sorun çıkabilir mi