Ödenmeyen Kira ve Tahliye edilmeyen ev için kendim,avukatsız icra takibi başlatabilirmiyim?
Merhaba.
Evimde oturan kişi yalan beyanla evimi kiraladı ve eve uygunsuz kişileri alıyor.Konuştuğumuzda bugün yarın çıkıyorum demesine rağmen maalesef çıkacağı yok.Şu ana dek Şubat Kirası ve Mart Ay'ından da 4 günlük kira alacağım var.Tahliye taahhütnamesini icradan takibe koymak ,istiyorum ama benden istenen 2.500 TL'lik avukatlık ücretini karşılayamadığım gibi,davayı kazandığımda bana geri dönüşü de olmayacak bir parayı harcamış olacağım.
Sizden öğrenmek istediğim,ben bu kişiyi evimden tahliye etmek için icra dairesinden kendim icra takibi başlatabiliyormuyum.Burada nelere dikkat etmem gerekiyor.
Cevap: Ödenmeyen Kira ve Tahliye edilmeyen ev için kendim,avukatsız icra takibi başlatabilirmiyim?
Kendiniz de icra takibi başlatabilirsiniz ama yanlış yaparsanız avukata vereceğiniz para yerine aylarca ödenmeyen kira paraları da size zarar olarak döner. BU işlerde cimrilik yapılmaz. Kiracı kazanacağına avukat kazansın. Hem belki de tüm alacaklarınızı tahsil eder.
Cevap: Ödenmeyen Kira ve Tahliye edilmeyen ev için kendim,avukatsız icra takibi başlatabilirmiyim?
Bu konuda bence de dikkatli davranmak lazım. Bir avukat desteği geri dönülmez hatalardan sizi kurtarabilir. Anladığım kadarıyla KiraKolay.net gibi çözümler dava öncesi süreçleri de yönetiyor. Sizin müdahalenize gerek kalmıyor. Her halükarda kendi başınıza hareket etmemenizde fayda var.
Alıntı:
banuerden rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda bence de dikkatli davranmak lazım. Bir avukat desteği geri dönülmez hatalardan sizi kurtarabilir. Anladığım kadarıyla KiraKolay.net gibi çözümler dava öncesi süreçleri de yönetiyor. Sizin müdahalenize gerek kalmıyor. Her halükarda kendi başınıza hareket etmemenizde fayda var.
Banu Hn Merhaba.Yazdıklarınızda çok haklısınız ancak ben evimden gelen kiraya ekleme yaparak Samsun'da kira ödüyorum.Bu insanların aksattığı kiralar nedeni ile çalıştığım bankanın KMH hesabına borçlanmak zorunda kaldım.
Şu an 850 TL'lik Mart Ay'ı kirasından 700 TL alacağım var ve kontrata göre bu tutarı 10 Mart'a dek ödemeli idi.Şimdi 700 TL alacak için 2.500 TL ödemek ve dava kazanıldığında bu ödediğiniz paranın size geri dönüşü olmaması (10 Mart'ta ödenmesi gekirken hala ödenmeyen kira nedeni ile yılık geri kalan 9 ayına ait 3.150 TL'lik kira için müeccel uygulaması yapılabilir mi?onu bilmiyorum. )beni düşündürüyor.Bu nedenle nasıl bir icra takibi yapabileceğim hususunda bir destek arayışım sözkonusu.