İcra müdürlüğünün birikmiş nafaka borcunu yanlış hesaplaması
Şubat 2006 tarihinde eski eşim tarafından tarafıma 150 tl tedbir nafakası bağladı. Ardından boşanma davası açtı. Anlaşmalı olarak ayda 150 tl nafaka ödemek üzere 1 yaşında olan kızımın velayeti bana bırakılmak üzere boşandık. Boşanma kararının kesinleştiği tarih temmuz 2007 tarihidir. Temmuz 2014 tarihine kadar 11.200 tl toplamda nafaka ödedim. Tarafıma 11.600 tl birikmiş nafaka olduğuna dair icra gönderildi. Mahkemeye verip bu icrayı durdurdum. Ben devlet memuruyum. Şubat 2015 tarihinde çalışmış olduğum kurumuma maaşımın 1/4 ünün her ay kesilmek üzere 11.400 tl yeniden icra göderdiler ve maaşım şubat ayından itbaren her ay 548 tl kesiliyor. Ben bu son icra emri gelene kadar11950 tl toplamda ödedim, şubat ve mart ayında yapılan kesintilerle birlikte toplamda 13.150 tl ödemiş oldum. Temmuz 2007 tarihinden itibaren 92 ay vardır. 92×150=13800 tl borcum olması gerkmezmi. Yani sadece 6 ya da 7 ay ödenmemiş birikmiş nafakaya icra dairesi 11.400 tl bir icra nasıl gönderebilir. Bu gönderilen icra emri yanlış değilmidir. Mahkemeye itiraz ettim önümüzdeki aya duruşma günü verdi. Acaba mahkeme bir önceki mahkemenin kararını aynen uygularmı ya da o mahkemenin tersi bir karara varabilir mi. Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: icra müdürlüğünün birikmiş nafaka borcunu yanlış hesaplaması
Nafaka ödemelerini nereye yaptınız ?
Cevap: İcra müdürlüğünün birikmiş nafaka borcunu yanlış hesaplaması
İcra dairesinin iban nosuna bankadan eft ile ödedim. Banka ödemelerim elimde.
Cevap: İcra müdürlüğünün birikmiş nafaka borcunu yanlış hesaplaması
Bu durumda ödeme emrine kısmen itiraz etmeniz gerekiyor. İ