eski şirketimi mahkemeye vermek istiyorum
Selamlar; 10 yıl süreyle kurumsal bir perakende firmasında çalıştım. son 2-3 yıl göreve gelen ilk amirimle anlaşamadığım için 31 ekim 2014 te tazminatımı alıp ayrıldım. ayrılış sebebim de sezonluk bir şubeye transfer edilmem yoluyla oldu. bu şekilde tazminatımı alabileceğimi belirten yöneticimle bir nevi anlaştık. tabi bu tamamen zorlamayla olmuştu. ben de huzurum kalmadığı için kabul ettim görünen kendi rızamla sezonluk mağazaya transfer edilmem ve cıkışımı kabul etmemdi. şuan işsızlik maaşı alıyorum ve işsizim ve sonucta mağdurum. şirketi mahkemeye versem kazanabilir miyim? bu konudaki görüşleriniz nelerdir? teşekkürler.
Cevap: eski şirketimi mahkemeye vermek istiyorum
Tazminatınızı alarak ayrılmışsınız, ayrılma tarihiniz üzerinden 4 ay geçmiş işe iade davası açma hakkınızı da kaybetmişsiniz ,
görünen o ki herhangi bir hakkınız kalmamış eski işyerinizle. Yani kazanabileceğiniz bir şey yok.
Hangi konuda dava açmayı düşünüyorsunuz?
Erdoğan bey; ortada hiçbir sorun yokken bölge müdürüm performansını beğenmiyoruz ya bu şekilde tazminatını alır gidersin ya da seni disiplin kuruluna sevk ederiz demişti. ki hiçbir sebep gösteremezlerdi sdc şirketi satış kaybına ugratıyor diyebilirlerdi. oysa yıllık satış artışlarım %40 tan fazlayken. iş arkadaşlarım vs. şirkete dava acmamı soyluyorlar. zorla tehditle sezonluk şubeye verildim ve işten çıkarıldım ve mağdurum şeklinde. işe iadeyi zaten istemiyorum. kıdemli oldugumuz için, iş öğrettiğim kişiler üstüme amir oldukları için beni istemediler. bu haksızlığa karşı sesimi çıkarmak istiyorum. yardımınız için teşekkürler.. saygıyla
İş hukukunda, alabileceğiniz tazminat belli, bildirim süresine uyulmadan sözleşmeniz feshedilirse ihbar tazminatı ,
1 yılı aşan bir çalışma süreniz varsa kıdem tazminatı alabilirsiniz. Onu da almışsınız, yani fesih nedeniyle mağduriyet durumu kalmamış artık.
Sizin de belirttiğiniz üzere, artık sizin için '' eski şirketiniz'', tazminatınızı ödeyip sizi işten çıkardığı için 4 ay sonra dava yoluyla alabileceğiniz herhangi bir hakkınız bulunmamakta.