Kredi Kartı ve Bankaya Tazminat Davası
Emrah Bey İyi Günler rahatsız ettim kusura bakmayın eşim tam emin değil ama hatırlamadığı halde 2012 HCBS Banktan kredi kartı çıkartılmış fakat eşimin eline böyle bir kredi kartı geçmemiş kredi kartı dayımız olacak kişinin elindeymiş 2012 evlendik eşim 3 senedir bursada yaşıyor ben şunu öğrenmek istiyorum Kredi kartını o dayımız olacak kişi kullanmış fakat alışveriş yaptığı yerlerde T.C Kimliğini göstermeden alışveriş yapılması suçmu değil kimliksiz alışverişe izin verenler suç işlemiyormu çünkü son 2 aydır 300 tl borç varmış ödenmemiş banka beni arıyor eşimin numarasını dahi benden istiyor ondan öncede eşinize ulaşamıyoruz diyor bu bir yalan eşime ulaşamıyorsa numrasını benden istiyor eşimin numarası 3 senedir aynı kredi kartı çıkartırken numara almaları gerekiyor Çok uzattım emrah bey ben şunu istiyorum Kanunlara göre Bankalar kredi kartı verirken imzalanan sözleşmede bu yazıyormu yazmıyor kanunda yeri varmı kredi kartı sahibinin kimliği olmadan alışveriş yapılamaz diye eğer varsa Ben Bankayı avukat aracılığıyla Mahkemeye vericem Bankayı mahkemeye versem Tazminat davası açabilirmiyim bu durumda haklımıyım haksızmı çünkü 3 sene olmuş eşimin adresi değişmiş bu zamana kadar herhangi bir haber dahi vermemiş bilgi yok son 2 ay ödenmedi diye arıyorlar bizim karttan bile haberimizi yok şimdiden cevabınız için teşekkürler
Cevap: Kredi Kartı ve Bankaya Tazminat Davası
Kredi kartıyla alışverişte kimlik gösterme zorunluluğu yok, kaldı ki böyle bir sözleşme maddesi olsa bile kredi kartı alan kişi ile banka arasındaki sözleşmede değil,
banka ile kartla satış yapan işyeri arasında olabilir. Kimlik görmeden satış yapamazsın diye.
Pin kodu kullanılması zorunluluğu vardır, eşinize ait kredi kartının pin kodunun dayısına verilmesi de en başta mümkün değildir.