Özel egitim kurumundan ayrılmayı dusunuyorum belirli sureli is sozmesinin zincirlemesi ? Aciliyeti vardir...
Çalıştığım özel eğitim kurumunundan ayrılmayı düşünüyorum her sozlesme donemi 1 yıllık sözleşme imzaladım bugun 2.yılım bitiyor.Gecen ay yeni sozlesmeyi imzalamistim.Yarindan gecerli 3.yilima basliyorum.Simdi kurum yerime birini bulana kadar 15-20 gun kalmayi dusunuyorum.Sormak istediklerim sunlar ;
1-Yeni sozlesmeye basladigim icin ihbar surem 2 hafta mi yoksa 3.sozlesme donemine girdigim icin sozlesmelerim birlesip 1.5 yili gectigi icin 6 hafta mi ?
2-Eger 6 hafta ise hic kullanmadigim izin surelerimi ihbardan duserek 2 kere 14 yani 28 gun iznimi dusebilirmiyim ? Ve bunu dilekcede o gun belirtmem gerekiyor mu yoksa sonraki gunlerde ekstra bir dilekceyle isteyebilir miyim ?
3-Eger saglik problemlerimi ve is yogunlugunu neden gostererek istifa edersem kurum sartlarindan bronsit oldugumdan ve ailemden de uzakta doguda biryerde calistigimdan ailevi nedenleri de gostererek istifa edersem direk ayrilabilir miyim ?
4-Ya da en kotu 6 hafta ihbar suresi cikar ve bunlarin hicbirini yapamazsam 2-3 hafta calisip sonra ayrilirsam bana yaptirimlari ne olur ? Sadece kalan ihbar tazminatini odemem mi gerekir yoksa baska yaptirimlarda olur mu ?
Yardimci olursaniz cok sevinirim istifami 2 gune vermeyi dusunuyorum.Iyi gunler
Cevap: Özel egitim kurumundan ayrılmayı dusunuyorum belirli sureli is sozmesinin zincirlemesi ? Aciliyeti vardir...
Yarın istifami vericem yardımlarınızı bekliyorum
Cevap: Özel egitim kurumundan ayrılmayı dusunuyorum belirli sureli is sozmesinin zincirlemesi ? Aciliyeti vardir...
Eğitim kurumlarında çalışan öğretim görevlilerinin sözleşmeleri kanun gereği 1 yıllık olmak zorunda ve tekrar eden sözleşmeler zincirleme iş sözleşmesi olarak kabul edilmemektedir.
Sözleşmeniz her yıl yenilenen (ama zincirleme olsa da belirsiz süreliye dönüşmeyen ) belirli süreli iş sözleşmesi olduğundan, sizin için uymanız gereken ihbar süresi YOK. Tek yükümlülüğünüz, sözleşme süresi sona erinceye kadar çalışmaya devam etmek. İşveren kusurları dışında bir sebeple sözleşmeyi feshetmeniz durumunda işveren, erken feshinizden kaynaklanan zararının tazminini talep edebilir.
( böyle bir talepte bulunur ve zararını ıspatlarsa da karşılığını alır)
Verdiginiz cevap icin cok tesekkur ederim bu konuda kafam karisikti baya.
Çalışma şartlarına uyulmaması, Yönetmeliğe göre ücret ödenmemesi, ücretin geç ödenmesi, İş kanunu hükümlerine uyulmaması gibi durumlarda sözleşmenizi fesh edebilirsiniz.
Pespese 3.sozlesmeye 12 martta basladim yarin istifami versem 2 hafta sonra serbestim degil mi ?
Alıntı:
by_phtogpr rumuzlu üyeden alıntı
Pespese 3.sozlesmeye 12 martta basladim yarin istifami versem 2 hafta sonra serbestim degil mi ?
Anlaşılan yazılanları anlamamışsınız.. kafanız hala karışık.Yukarıdaki yazılanları tekrar okuyun.
Alıntı:
by_phtogpr rumuzlu üyeden alıntı
Yarın istifanızı verseniz, yarın da serbest kalabilirsiniz, hatta istifanızı vermeseniz de serbestsiniz, sorun şurada;
Sizin sözleşmeleriniz zincirleme yapılan iş sözleşmesi olarak kabul edilmiyor,
............................................... BELİSRSİZ SÜRELİ SÖZLEŞMEYE DÖNMEZ........................
.............................. BİLDİRİM SÜRESİ , SÜRESİ BELİRSİZ SÖZLEŞMELERDE GEÇERLİDİR.........................
SÖzleşmenizin bitim tarihinden önce ayrılma hakkınız yok, ayrılırsanız işverenin açacağı davayı kaybeder ve kaybını karşılamak zorunda kalırsınız.