Emlakçı Satışı Yapmadığı Ev için Komisyon İstiyor
Merhaba,
Emlakçı bir ev gösterdi, satacakları evin anahtarı olmadığı için üst katı gösterdiler ve sonra hemen ofise geçip sözleşme imzalattılar. 10.000tl parayı aldılar. Sonra evi görmeye gittiğimizde evin banyosunda tavanda su sızmış. bende evi almaktan vazgeçtim. Ancak emlakçı 4000tl hizmet bedelimi alırım paranın kalan kısmını gerisini veririm diyor. Evi satacak kişiyle görüştüğümde bu parayı ev sahibine hiç vermediklerini söyledi. Bu parayı kesme hakları var mı? yasal olarak benim emlak burosuna yaptırımım olabilir mi. bu konuda yardımlarınızı rica ederim.
şimdiden tesekkür ederim.
Cevap: Emlakçı Satışı Yapmadığı Ev için Komisyon İstiyor
ayrıca;
* imzalanan sözleşmede sadece bana imza attırıldı. Emlakçının herhangi bir imzası yok. sadece emlak firmasının ismi yer almaktadır.
* sözleşmeye sadece okudum yazdılırılıyr. Bankalarda ise okudum , anladım, müzakare ettim bilgileri yazdırılıyor.
* Emlakçıları denetleyen bir merci bulunmuyor mu? adamların yaptığı ilk yanlış bu değil oldugu söyleniyor. (bunu sonradan öğrendim)
* Emlakçılar aldıkları komisyonda fatura kesmiyorlar mı? bunu denetleyen maliye ekipleri bulunmuyor mu?