İtiraza Rağmen Haciz İşlemi
Merhabalar. 2006 yılında kullanmış olduğum ve kapattırdığım internet hizmetinin son faturasını ödememişim. Bu adresteki işyerimi de kapattığım için uzun süre haberim olmadı.
06.01.2009 tarihinde ikamet adresimde 11 yaşındaki kardeşime ödeme emrinin tebligatı ile borçtan haberdar oldum. Ancak borç tutarı yaklaşık 20 ye katlamış durumda idi. Bende 13.01.2009 tarihinde itiraz ettim. Usulsüz Tebligat için dava açmaya gerek duymadım.
Bu güne kadar her hangi bir işlemden haberim yoktu. Bu gün aracıma haciz konulmuş.Bunun üzerine İcra mahkemesinde dava açtım. Daha sonra icra dosyasını incelediğimde tebliğ tarihi olarak 05.01.2009 yazılmış. Neticesinde itiraz süresi geçmiş diye de not düşülmüş. Ben kardeşimden 06.01.2009 tarihinde aldım ve aynı gün geldiğini söylemişti. Hatta tebligatın üzerine tarihi not almışım. Diğer taraftan kardeşim yanlış bilgi de vermiş olabilir. Bu düşünceye de bu gün kapıldım. Ödenmeyen 22 Tl lik bir borç bugün 1.100 TL gibi bir rakkam olmuş. Hakkaniyet olarak haklı olduğumu düşünüyorum ancak kanunlar ve uygulamalar yönünden sizlerden bilgi talep ediyorum.Yapabileceğim işlemler konusunda yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: İtiraza Rağmen Haciz İşlemi
İcra hakimliği açtığınız davayı gecikmiş itiraz davası olarak algılarsa ve siz kardeşinizin 11 yaşında olup, tebligatı almaya yetkili kişi olmadığını ispat ederseniz dava lehinize döner. Yaptığınız itiraz geçerli olur. Karşı taraf da itirazın iptali için dava açmak zorunda kalır. Ama eninde sonunda faiziyle ödemek zorunda kalacağınız gibi %20 de icra inkar tazminatı ödemek zorunda kalırsınız. En mantıklısı alacaklı avukatı ile anlaşmak görünüyor.