Hırsızlıkta Şikayetten Vazgeçme
Merhaba; Evime 10. ayda gündüz camın kildini kırmak suretiyle hırsız girdi evden tv , cep telefonu ve kol saatleri alarak evi de darmadağın ederek kaçmış ve olayı gören olmamıştır.Olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan araştırmada bulunan parmak izlerinden şahıs yakalanmış ve tutuklanmıştır.Şahıs 18 yaşını doldurmamış.Daha önceden denetimli serbestlikle salıverilmiş.Duruşmadan geç haberim olduğu için gidemedim.Sanık suçunu itiraf etmiş.Zararımı karşılamak için ailesi aradı beni ve zararımı sordu.Zararımı öderlerse şikayetten vazgeçeceğim.Bu halde sanık yine ceza alır mı? Dava devam eder mi?
Cevap: Hırsızlıkta Şikayetten Vazgeçme
Elbette dava kamu adına devam eder.Bugün sizin evinize giren yarın bizim evimize girecektir.Zararın karşılanması ve şikayetin çekilmesi ufak bir indirimin yolunu açar ama zaten bu arkadaşın daha önce benzer suçu olduğu için o da zor gözükmekte.
Cevap: Hırsızlıkta Şikayetten Vazgeçme
Teşekkürler Engin Bey.Duruşma yapıldı, şikayetimden vazgeçmedim.Zararım da ödenmedi zaten.Duruşmada bunu da söyledim.Hırsız zaten suçunu itiraf etti.Hakim Hırsızlık suçunun cezasının 5 yıldan 10 yıla kadar olduğunu ama kendisinin 6 yıl verdiğini ve 1/6 oranında indirim ile 5 yıl,Konut dokunulmazlığını ihlal ettiği için 8 ay verdiğini ve 1/6 indirim ile 6 ay 20 gün olduğunu söyledi.Sonra da Dilekçe verip 7 gün içinde itiraz etmesini söyledi.Anlamadığım ne için itiraz edilecek sanığın sağlayacağı en iyi fayda nedir?