sattığım araç pert çıkmış alan kişide satmış benden aradaki zararını istiyor.
ben internetten bir araç aldım, aracı 3 ay sonra sattım, alan kişi aracı kontrol ettirdi 5664 tramerden sorgulattı, gitti bir ustaya gösterdi, motor şasi nolarına varana kadar kontrol etti, sonra anlaşarak aracı benden satın aldı, 3 gün sonra aradı ben araca sigorta yaptırtamıyorum dedi sonra birdaha aradı hallettim dedi daha sonra tekrar aradı ve kasko yaptırırken kaskonun yüksek çıktığını aracında pert kayıtlı olduğunu söyledi bende şok oldum:( o kadar ben alırken kontrol ettirdim kendisi de kontrol ettirdi bir şey çıkmıyor:alala sonra pert çıktı diyor şaşırdım iade talebinde bulundu bende başka bi araç aldığımı ve geri alamayacağımı söyledim. aradan 2 hafta sonra noterden ihtar çekmiş, ihtarda da 24.000 tl ye benden aldığı aracı, 28.000 bedel ödeyerek sizden aldığım araç falan diye bahsetmiş ayrıca benim hakkımda dolandırıcılık falan diye ithamda bulunmuş. bende ihtara cevaben ihtarın yersiz olduğunu asıl kendisinin pek iyi niyetli olmadığını 24 e aldığı arabayı 28 e aldım demesinden de anlaşılacağı üzere olumsuz ihtar çektim. şimdi de aracı satmış başka birisine sözde 15.000 tlye sattığını söylüyor benden aradaki sözde 13.000 tl zararını karşılamam için tüketici mahkemesine başvuracağını bildiren bi msj atmış sizce böyle bir (kanun, hukuk, adalet) hakkı varmı? (ki bence yok). o zman herkes aldığı arabadan sıkılsın ucuza sattım desin, aradaki farkı aldığı kişiden istesin. bu günde söz konusu aynı aracı internette bir galeride 35.000 tl fiyatla satılık ilanını gördüm:). ve ilanda da aracın hasar kaydı bulunmadığı yazıyor. görüş ve fikirlerinizi paylaşmanızı rica ederim.
Cevap: sattığım araç pert çıkmış alan kişide satmış benden aradaki zararını istiyor.
Yazdıklarınıza göre ortada çok kaygılanacak bir şey yok gibi.Karşı tarafın iyi niyetli olmayabileceği ve sizden para koparmaya çalıştığı intibası açık.Ya tutarsa diye bir ihtar çekmiş olabilir.Aracın da pert olması sizin üzerinizeyken değilse bir şey çıkmaz diye düşünüyorum.
Cevap: sattığım araç pert çıkmış alan kişide satmış benden aradaki zararını istiyor.
Sayın engin unalmis cvp için öncelikle teşekkür ederim. araç 2008 de pert olmuş diyor bu kişi bu arada ben 2014 te aldim araci 3 ay bile demeden sattım. Sizce ne kadar mantıklı bu istek ucuza sattim aradaki zararimi karsila demek istiyor açık açık. Hayir ben de araştırdım net te en kötü perte çıkmış 650.000 km Araç en ucuzu 23000 tl nasil olurda 15 e satar
İyi günler ben 2 gün önce bir araç sattım araçta 5664 e göre 14815 TL hasar kaydı var ve boyalı parçaları var bende aracı bu şekilde aldim satarken de bu kusurların hepsini söyleyerek hasar kaydı olduğunu söyleyerek sattım internet sitesinde de bu kusurları açikça belirttim alan arkadaş turizm işi yapıyormuş araca kasko yaptırmak zorundaymis ama yaptiramamiş ve araci geri almami söyledi almayacağım taktirde beni mahkemeye vereceğini söyledi ancak alan arkadaş hasar kaydi olduğunu ve boyalı parçaları olduğunu biliyordu ve araca ekspertiz de yaptirdi ve simdi mahkemeye vereceğini söylüyor araci satarken de bn 20000 tlye sattim ancak kredi çekeceğini ve bunu 30000 TL gostersek olurmuş dedi bnde parami aldıktan sonra sorun olmayacağını söyledim ben ne gibi bir yol izlemeliyim araci sattigim internet sitesinde tüm bilgiler var zaten oradan görüp aldı araç bende pert olmadi bn kacinci sahibiyim onuda bilmiyorum
sayın arslan hiç sıkıntı yapmayın, hemde bilerek almış sattığınız kişi, hiç bişi olmayacağını düşünüyorum, artık bunlar şebekimi bende anlamadım aracı alıyor arkasından ben zarara uğrayarak arabayı sattım diyor benden zararını istiyor adam daha neler göreceğiz bklm. yalnız sizin konuda benimkine benzer bir konu tamam mahkemeye versin bırakın. çözülecekse mahkemede çözülsün.