Kiracımı Tahliye Etmek ve Kiraladıgım Evi Boşaltmak
Merhaba Sayın Yetkililer ,
Öncelikle değerli vakitlerinizi ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.
Bundan yaklaşık 4 ay önce oturduğum evi Kiraya verip , başka bir eve kiraya çıktım. Kiraya çıktıgımız evde memnun olmadığınız bir sürü sorun ortaya çıktı. (Mutfak tezgahının yamuk olması heryere su sızması, banyonun zeminin eğik olmasından ötürü suyun gidere değil başka noktalara toplanması , mutfak camlarının arasının acık olmasından ötürü sürekli evin soğuk olması) Kiraya çıktığım evde 2 yıllık sözleşme yaparak oturdum. Kira kontratında ev sahibinin TCKNsi yok , banka hesap bilgileri yok , kirayı elden istiyor . Yani kısacası evden memnun değiliz.
Ben kendi evimi de 1 yıllık sözleşme yaparak kiraladım.Şimdi biz 1 yılın sonunda kendi evimize geri dönmek istiyoruz. 1 yıllk sözleşme bittikten sonra kiracımı çıkartabilir miyim ? Kendisine konuyla ilgili 3 ay öncesinde Noter ihtarnamesi gönderip sözleşmenin uzamayacağını bildireceğim. Diğer sorum ise kiraya çıktığım evden 1 yılın sonunda ev ile ilgili teknik sorunları öne sürerek çıkabilir miyim ? Kalan kiraları benden almaya hakkı var mıdır ?
Kira kontratında ev sahibinin TCKNsi yok , banka hesap bilgileri yok , kirayı elden istiyor ,detaylıca doldurulmuş bir sözleşme değil. Bu sözleşme geçerli midir ?
Çok teşekkür ederim.
Cevap: Kiracımı Tahliye Etmek ve Kiraladıgım Evi Boşaltmak
Kira kontratında kiraya verenin ad ve soyadının bulunması yeterli. Ancak sözleşmeyi keyfi olarak feshedemezsiniz. Avukatınız Önce mal sahibine bahsettiğiniz oturmaya elverişsizlik olgularını içeren ve bunların tamir edilmesini aksi takdirde kira kontratını feshedeceğinizi bildirir bir ihtarname göndersin. Verilen sürede eksiklikler giderilmezse, mahkemeden bilirkişi getirtilerek durum tespit edilsin ve kontrat kiralananın kullanmaya müsait olmaması nedeniyle feshedilsin.