Eş durumu tayini Hakkında
Merhaba sizlere bi sorum olacak.
Eşimle ikimiz aynı kurumlarda farklı illerde görev yapmaktayız. ben ondan üst konumundayım. eş durumu konusunda dilekçemizi verdik. Şimdi beni eşimin yanına gönderme ihtimalleri belirdi.
Gerekçe ise 16.08.2014 tarih ve 29090 sayılı yönetmeliğin madde 4 b fıkrası " eşler aynı kurumda çalışıyorsa hizmetin ihtiyacı gereği atama yapılır" denilmektedir.
Bizim bağlı bulunduğumuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı atama yönetmeliği Eş durumu özrüne bağlı yer değişikliği
MADDE 13 – (2) Yer değiştirmeye tabi olan eşlerden ast durumunda olanın, görev yerinin üst durumda olana bağlı olarak değiştirilmesi esastır.
denilmektedir. ayrıca Hüküm bulunmayan haller kısmında ise
MADDE 24 – (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır. denilmektedir. bu bilgiler ışığında olası tayin durumunda yürütmeyi durdurma işlemi ve iptali yaptırıp eşimi bulunduğum ile aldırabilir miyim.
Cevap: Eş durumu tayini Hakkında
Kurumunuz ve göreviniz nedir ?
ikimizde Çevre ve Şehircilik il müdürlüklerinde çalışıyoruz. ve çevre mühendisiyiz
Aile Birliği Mazeretine Bağlı Yer Değişikliği (1)
Madde 14 – (Değişik: 30/6/2014-2014/6578 K.)
Aile birliği mazeretine dayanarak yer değişikliği memurun;
b) Eşlerin her ikisinin de aynı kurumda çalışıyor olması halinde, kurumun daha fazla hizmet ihtiyacı duyduğu yere,
Bu nedenle daha fazla hizmet ihtiyacı nerde varsa orada sizi buluşturacaktır. Bu nedenle idari yargıdan olumlu bir netice alabilmeniz güç.
Merhabalar. TSK da Astsubay olarak görev yapıyorum. Yeni evlendim.Eşim Erzurumda Atatürk Ünv. Araştırma Hastanesinde 2012 yılından bu yana hemşire olarak görev yapmaktadır. 2012 yılında sözleşeli olarak başladığı bu hastanede 2013 yılında 6495.sayılı kanunla kadroya geçti. Ancak kanunun 9. maddesi gereği 5 yıl boyunca tayin hakkı elinden alınmış oldu. Benimde Ankara garnizonundaki görev sürem bitmedi. Eşim Sağlık Bakanlığına eş durumundan dolayı başvuruda bulundu.Ancak olumsuz cevap aldık. Olayı mahkemeye taşımayı düşünüyoruz. Ancak araştırmalarımıza rağmen emsal karar bulamadık. Bu konuda bize yardımcı olurmusunuz. Şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Merhaba
T.Ş.F.A.Ş (EMAF) (KAMU İKTİSADİ TEŞEKKÜLÜ) 'de üniversite mezunu işçi olarak 2006'dan bu yana görev yapıyorum. KPSS ile atandım. Kadrom sadece Ankara'da mevcut kurumdan kadromun sadece Ankara da olduğuna dair ve kurumum kamu kuruluşu olduğuna dair belge aldım.
eşim ise doktor (stratejik personel) ;Mecburi hizmetini tamamladı. Kurum içinden konya ereğliye atandı. ancak biz Ankara ya gelmesini istiyoruz. bunun için tayin başvurusu yapıcaz. atama nakil yönetmeliğinin 20. maddesine göre red edecekler.
bu durumda dava açsak ne olur. danıştay da memur olarak örnek dava var. üniversite personeli olan eşin yanına doktor gelmiş. gelme nedeni ise kurumun 217 dpb kanununa bağlı olması bizde aynı kanuna bağlı çalışıyoruz. ancak kamuda 657 nin 4 d (işçi) olduğumuz için dava sonucundan emin değilim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
zorunlu yer değiştirmeye tabi olduğunuz için direk dava açınız. Yd talepli kazanma olasılığınız yüksek.
Bu konu da iyi bir avukat ile birlikte çalışmam avantajlı olur mu? Konusunda uzman önerebileceğiniz biri var mı?
denizli barosundan tevfik akkılıç. bu konuda türkiyedeki tek isim diyebilirim.