Cevap: Hakaret Davası Hakkında
Türk ceza kanununa göre suçu işlediği sırada, yaptığı hareketin sonuçlarını algılamayacak derecede psikolojik rahatsızlığı olduğu tespit edilmesi halinde sanığa ceza verilmez. Bunun için ruh ve sinir hastalıkları hastanesi veya adli tıbba sevk sağlanarak kişideki psikolojik rahatsızlığın önemli derecede olup olmadığının tespiti mahkeme tarafından yaptırılır.
Cevap için teşekkür ederim. Davaya gitmediğim halde suçlu sayılıyorum.. Peki ilk davada düşme imkanı falan varmı ? ve avukat tutmama gerek varmı? Bir avukatla konuştum avukat tutmana gerek yok falan dedi.
Davaya gitmezseniz dava düşmez. Mutlaka mahkemeye gidip ifade vermeniz gerekir. Gitmezseniz zorla götürürler. Hastalığınızın ispatı için mahkemeden adli tıbba sevkinizi istemeniz gerekiyor.
mahkeme gunu final sinavlarim oldugu icin gitmeye biraz ikilem arasinda kaliyorum. Eger sinava giremzsem okulum uzayacak peki dava suan baska sehirde ama ben baska sehirde ikamet ediyorum okuyorum davayi yasadigim yere aldirma imkanim varmi peki ?
O zaman davaya gitmeyin. İkinci davaya gidin
peki davanın olduğu mahkemeyi değiştirme şansımız yokmu ?
Alıntı:
c1qaro rumuzlu üyeden alıntı
peki davanın olduğu mahkemeyi değiştirme şansımız yokmu ?
Siz gidip gelmeyin, hakaret ettiğiniz için sizden şikayetçi olan memur mu gidip gelsin diyorsunuz ??
Olayın olduğu yerde açılmış dava , olması gereken de o.
Değiştiremezsiniz.