Hem icra taahhüdü hem haciz kesintisi
maaşımda sıraya girmiş bir halkbak haciz dosyam vardı. haciz dosyası sırada beklerken banka yetkilileri, avukatıyla beraber icra müdürünün nezaretinde icra taahhüdünde bulundum. ödemelerimi düzenli bi şekilde yapmaya devam ederken maaşımdaki hacizlerden bir kısmı kalktı ve sıra halkbak dosyasına geldi. hem taahhüt borcumu öderken birde maaşımda haciz kesintisi yapılmakta. buda maaşımın dörtte ikisini götürmekte. aynı anda hem taahhüt yoluyla hemde haciz yoluyla kesinti yapan bu bankadan taahhüt yoluyla ödeme yaptığım için, maaşımdaki haczi kaldırmasını istedim, ancak kaldırmadı. nasıl bir yol izleyip bu haczi kaldırmalıyım, yardımınıza ihtiyacım var ?
Cevap: hem icra taahhüdü hem haciz kesintisi
Usulüne uygun verilen taahhüt ile haciz işlemleri durur evvelce yazılmış icra müzekkeresinin durdurulması için icra dairesine gidip dilekçe verip maaşınız üzerindeki haczin durdurulmasını işyerinize müzekkere yazılmasını isteyebilirsiniz talebiniz red edilirse icra hakimliğine şikayet yoluna gidebilirsiniz.
Cevap: Hem icra taahhüdü hem haciz kesintisi
Cok tesekkur ederim Sayin Engin bey. Dediginizi yapip sonucunu burdan bildirecegim, belki baskasina faydasi olur, simdilik yuregime su serptiniz, varolun. Umarim iyiniyetle borcunu odemek isteyenler kazanir.
İlgili icra dairesi muduru, alacakli banka avukatinin muvafakati sonrasinda haczin durdurulabilecegi cevabini verdi, banka avukati ise bankanin musaade etmedigi icin hicbirsey yapamayacagini soyleyip caresiz birakti. Sikayetin ise 6 aydan once neticelenmeyecegi soylenerek cozume kavusmam mumkun gozukmuyor.
O belli olmaz bir hafta on gün içinde bile dosya üzerinden karar verilebilir ben olsam açardım davayı tedbiren durdurulması talep edilirse zaten tedbir hakkında hemen bir karar verilir avukatınızla görüşseniz daha iyi olur.
Ben babamın maaşından haczi 1 haftada kaldırtmıştım. Çok büyük bir ilde değilseniz okadar sürmez bile. Yerinizde olsam icra hukuk kalemiyle görüşür hemen başvururdum.