Boşanma sonrası baba ve çocuk ilişkisi
Merhabalar !
7,5 Sene önce kızım 1,5 yaşındayke eski eşimden anlaşmalı olarak boşandım,doğal olarak Mahkeme tarafından kızımın vekaleti annesine verilmişti ve her pazar günleri 08:00-17:00 saatleri arasında çocuğumu görme kararı alınmıştı. şu an İstanbul'da oturuyorum,zaman zaman iş icabı bir kaç ay yurt dışında geçiriyorum. Şu an kızım 9 yaşında her pazar İstanbul'dan Bursa'ya gidemiyorum ,ama bir buçuk ayda bir mutlaka gitmeye çalışıyorum.
Yurt dışından döndüğümde bir kaç kez kızım hafta sonu yanımda kalsın diye eski eşimden izin istedim ama her nedense başarılı olamadım.Bu durumdan çok rahatsız oluyorum ve kızımı çok özlüyorum ve kızımla daha çok zaman geçirmek istiyorum.İşin özü yasal haklarımı tam olarak bilmiyorum , kulaktan dolma bilgiler var ama ne yapacağıma tam olarak kestiremiyorum. İsteğim kızımı bayramlarda,yaz tatillerinde,bazı hafta sonları gibi günlerde yatılı olarak yanıma almak.
ilgilenen tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum...
Cevap: Boşanma sonrası baba ve çocuk ilişkisi
Eşinizin yaşadığı yer olan Bursa'da aile mahkemesi'nde kişisel ilişkinin yeniden düzenlenmesi istemli bir dava açmanız gerekmektedir. Dava dilekçenizde haftasonları yatılı almak, dini bayramlar sömestr ve yaz tatili yatılı alma isteğinizi dile getirmeniz gerekecektir. Kuvvetle muhtemel davanız kabul edilecektir.
Cevap: Boşanma sonrası baba ve çocuk ilişkisi
Benim kizim 17 aylik.ve her ayin 1. Ve 3.cumartesi pazarlari yatilu olarak babasinda kaliyor.sizin kiziniz 9yasinda mahkemeye basvurursaniz hayli hayli kabul olur.ben emzirirken vermek zorunda kaldiysam