Çalıntı telefona sim kart takılması.
merhaba, eşimin telefon bayisi var geçen sene eline bir telefon geldi ve sim kartını taktı bir süreliğine acaba bir sorunu var mıdır arızası var mıdır diye denemek için, bir süre de kullandı bu şekilde. Bu sene 1 2 hafta öncesinde karakola çağırıldı ifadesini aldılar meğer telefon çalıntıymış ama böyle bir şeyden haberimiz dahi yoktu. Olsa zaten kesinlikle böyle bir şey yapılmazdı. Sicili falan temiz ama biz endişeliyiz acaba ne olur diye... Şimdi bizim ne yapmamız gerekir bir ceza alır mı ya da ne cezası olur nasıl olur yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Çalıntı telefona sim kart takılması.
Basiretli bir tacir olarak davranması, 2.el telefonu aldığı kişi ile sözleşme düzenlemesi gerekmez miydi? Hakim bu işin ticaretini yapmadığı kanaatine varırsa ceza vermez.
merhaba buna benzer bir olay bugün başıma geldi.. Nasıl konu açıldığını bilmiyorum yardımcı ola bilecek bir arkadaş varmı.. Çok ciddi şekilde bilgi almalıyım
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Basiretli bir tacir olarak davranması, 2.el telefonu aldığı kişi ile sözleşme düzenlemesi gerekmez miydi? Hakim bu işin ticaretini yapmadığı kanaatine varırsa ceza vermez.
Basri bey merhaba
2 gün önce bir polis memuru tarafından arandım ve ifade için karakola çağrıldım gidene kadar da ne ile ilgili çağrıldığım hakkında hiç bir bilgim yokdu. Gittiğimde bodrum savcılığından gelmiş bir belgeyi göstererek Lg markalı çalıntı bir telefona sizin isim ve soyisime kayıtlı bir hat takılmış dendi.. Ama gelen evrakda cihaza takılmış olan hattın numarası yazmıyordu.. Sağolsun polis abilerde yardımcı olup ifademi aldılar benim bu marka bir telefonum hiç bir zaman olmadı ve kullanmadım. bu şekilde ifade verdim. şimdi de iki gündür konuyu enine boyuna düşündüm.. Geçen yıl kuşadasından bodruma geçtim 2 günlüğüne.. O sırada Vodafone olan hattımı bodrumda bir bayide turkcell e faturalı olarak taşıdım.. akşamına eski hattımı çıkartıp yenisini taktım belki kullanıma açılmıştır diye.. ama henüz açılmamıştı açılır dedikleri için yeni hattım kendi cihazımda takılı kalmaya devam etti. eski hattımı da yalnızca kartvizitler için taşıdığım küçük bir kart cüzdanına koydum. Sonrasında o cüzdanım bulunduğum mekanda kayboldu.. Yalnızca kartvizitler olduğu için önemsemedim çalınma ihtimalide aklıma gelmedi düşürdüm heralde diye geçiştirdim.. Devamında yeni hattım bir iki gün sonra kullanıma açıldı ve o günden bu güne kullanmaya devam etmekdeyim.. Acaba Kartvizit cüzdanım, içinde kredi kartları olduğu düşünülerek çalınmış ve içerisinde o an aktif olan eski hattım o süre zarfında kullanılmış ola bilirmi ? eğer ki öyleyse ne yapmam gerekir.. Sonuçta Hattımı taşıdığım ve hattımın aktif olduğu tarih ve o hattımı hangi cihazlarda kullandığım açıkca görülür buda benim için geçerli bir delil değilmidir ? Bilgilerinizi bekliyorum teşekkür ederim..
arkadaşlar aynı dertden bende sıkıntıya girdim yardımcı olacak biri varsa lütfen bilgilendirsin . ben tekel büfesi işleten biriyim bir kaç kişi alışveriş yapıp parayı ödemeye geldiklerinde kredi kartının yetersiz olması sonucu paranın bir kısmını ödeyip kalanı içinde telefonu emanet bıraktılar bende kabul ettim ve bir daha geri gelmediler dükkanımda calışan cocuga bende telefonu kullanması için verdim çocuga gelen mesaj sonucu telefonun çalıntı oldugunu ögrendık telefonu teslim ettik ama bana 5 ay denetimli serbestlik verdiler ben itiraz ettim ama bir üst mahkeme kararı onaylamış tekrar kagıt geldi ne yapmam gerekiyor lütfen bilgilendirin şimdiden teşekürler
Bakın böyle durumlarda ne olursa olsun alışveriş yaptığınız kişilerden evrak alın, aksi taktirde kesinlikle siz suçlu konumunda olursunuz.
Mesela, size art niyetli birisi, iyi niyetli görünerek telefonunu verir, siz zaten kendi rızasıyla verdi der alırsınız, yanınızda tanık, ispat vs yoksa ve bu şahıs gidip benim telefonumu aldı, çaldı hatta daha ileri gidip gasp etti bile diyebilir..
Siz de eğer o cihaza hattınızı takıp kullandıysanız ve evrak almadıysanız başınız fena halde ağrır..
Siz siz olun, kimlik fotokopisi veya cihazın faturasını alın, alım satım sözleşmesi yapın..
geçmiş olsun