-
Alıkoyma
Öncelikle herkese iyi çalışmalar, geçen günlerde başıma gelen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum.Bir internet kafe işletmecisiyim, gecen günlerde yanımda okul harici günlerde yardımcı olan 18 yaşından küçük bir elemanım, benim kafede olmadıgım saatlerde hicbir iznim olmadan, kendisi de 18 yasında olmayan bayan arkadasını, geceyi gecirmesi icin kafenin depo bölümüne bırakmış, ve daha sonra kendisi kafeyi kapatarak eve gitmiş, sabaha karşı kardeşim kafeye gelince alt kattaki depodan tıkırdı duyunca bayan arkadaşı görmüş, beni arayarak ne yapması gerektiğini sordu uykulu oldugum için önce kovması gerektiğini söyledim, bayan arkadas gidecek yeri olmadıgını sabah onu oraya bırakan elemanımın onu yengesine bırakacagını söylemiş bende sabah gitmesi şartıyla izin verdim.Ertesi gün kızın kayıp oldugunu öğrendim ve kendi imkanlarımla kızı bulup polislere teslim ettim.Kız sağlık testinden geçti ve ifadesi olumlu yönde, ama kızın kaldığı yurt yönetimi mecburen bizden şikayetçi olmuş, karakola ifadeye çağrıldık ve ifademizi verdik.ertesi gün kızı kafeye bırakan elemanım savcılıkta ifade verdi ve savcı sadece mırıldanarak aslında bi alıkoyma var ama demiş ve serbest bırakmış, Elemanımın avukatı %99 bişey cıkmaz demiş ama benim içim hiç rahat değil, Simdi benim öğrenmek istediğim benim yaptığım yanlışmıydı, savcılık dava açacaksa, bizide elemanımla birlikte çağırırmıydı ve dava açılırsa sanıkmı, yoksa tanık olarakmı çağırılırım?
-
Cevap: Alıkoyma
Değerlendirme ve takdir yetkisi savcıda. Takipsizlik kararı da verebilir, soruşturma da... Alıkoyma suçu aslında maddi unsur anlamında oluşmuş ama suçun manevi unsuru olarak kast olmadığından takipsizlik vermesine şaşırmamak lazım.
-
Öncelikle Teşekkür ederim Yanıtınız için, daha öncede Teşekkür ettim, ama şuanda mesaj olarak göremiyorum.Kontrol amaçlı baktığımda farkettim, iyi çalışmalar.
-
Basri bey iyi çalışmalar tekrar, telefonuma izmir adliyesinden mesaj geldi, uzlaşma toplantısına geliniz diye, ayrıca elemanıma da hiçbir şekilde böyle bir bilgi ulaşmamış, ben ve kardeşime bu mesaj geldi.Rica etsem ne anlama geldiğini söylermisiniz.Elemanım 18 yaşının altında olduğu için mi ona bir bilgi gelmemiş? şimdiden teşekkür ederim.