Cezai Ehliyeti Olmama Hakkında
hakkımda hakaret davası açılmıştı ve kazandı karşı taraf sonra manevi tazminat açmışlardı feragat ettiler karşı tarafın cezai ehliyeti olmadığı ortaya çıkınca.hakaret davasını kazandıkları için karşı tarafın vekalet ücretini ben ödedim sonra bana dava açan kişinin cezai ehliyeti olmadığı ortaya çıktı.cezai ehliyeti olmadığı halde avukatları aracılığı ile davayı açtığı için ben o avukatına ödediğim 750 tllik vekalet ücretini geri alabilirmiyim son sorum olarak tekrar feragat ettiği bu davadan vasi yoluyla dava açabilir mi
Cevap: Cezai Ehliyeti Olmama Hakkında
Yaşı mı küçük, cezai ehliyeti mi yok?
cezai ehliyeti olmadığı ortaya çıktı yaşı küçük değil
Kaybettiğiniz hakaret davası nedeniyle karşı tarafa ödemiş olduğunuz vekalet ücretini geri alamazsınız.
ama o davayı açan kişinin bundan 20 yıl önce Cezai ehliyeti yoktur raporu varmış yani avukat ile açamazmış sadece vasi yoluyla açabilirmiş dava ama o hakareti bana 2 yıl önce avukat aracılığı ile açtı
Alıntı:
dosttt rumuzlu üyeden alıntı
ama o davayı açan kişinin bundan 20 yıl önce Cezai ehliyeti yoktur raporu varmış yani avukat ile açamazmış sadece vasi yoluyla açabilirmiş dava ama o hakareti bana 2 yıl önce avukat aracılığı ile açtı
Karşı tarafın cezai ehliyetinin olmaması, ona karşı işlenmiş bir suçta korunmayacağı anlamına gelmiyor.
HAkimin , cezai ehliyeti olmamasını res en dikkate alması gerekirdi, ancak bazen kısıtlının bazı haklarının korunmasında vasinin vekaleti şartı aranmayabiliyorda.