Kimlik ve adres bilgileri ve ses kaydım ile alışveriş yapılmış
Kimlik bilgileri ile alışveriş
Iyi günler ben resmi bir kurumda çalışıyorum birileri benim kimlik bilgilerimi,iş yeri adresimi,ip adresimi kullanarak aynı zamanda iş yeri telefonundan arama yapılarak ve başkasının kredi kartını kullanarak alışveriş yapmış.beni hem şahıs hem bankalar hemde firma suç duyurusunda bulunmuş.hatta kişiye ulaşmak için aradıklarında evet ben işte Ahmet Tekin'in vs.diyerek siparişi onaylamış.allah rızası için yardım edin bana suçsuz yere sicilimin kirlenmesini istdmiyorum.çünkü bazı kişiler olayın üstüne örtme karşılığında benden para talep ettiler işte dosyanı savcılığa çıkarmayız bak çıkarırsak dönüşü olmaz ceza alırsın gibi şeyler söylediler allah rızası için acil yardım edin
Cevap: Kimlik ve adres bilgileri ve ses kaydım ile alışveriş yapılmış
Olayın üstünü örtme karşılığında para isteyenler kim. Sizin ıp adresinizi nasıl kullanmışlar.
Hiç bi bilgim yok bilgisayar korsanlarının rahatlıkla yapabileceği bir şey ıp kullanma ama savcılık ne yapar bana karım 1,5 ay hamile
Olayın üstünü örtmek isteyenler kim ?
İşin içine IP kayıtlarınız telefon kayıtlarınız filan girdiyse, üstelik savcılığa suç duyurusunda bulunulmuşsa, savcılığın zaten olayla ilgilenmiş olması gerekir. Bunlar daha hangi dosyayı savcılığa çıkarmamaktan bahsediyor olabilir sizce? Kim olduğunu bilmediğiniz kişilere istedikleri parayı nasıl ödemeniz isteniyor? Size herhangi bir savcılıktan herhangi bir yazı geldi mi?
Henüz 5 gün oldu ama dediklerine göre dosya savcılığa çıkmadan kalemde bekliyormuş benim anlamadığım suç duyurusundan sonraki aşama ne oluyor sicilim d leke götürüm bu davada? Sic duyurusindan sonraki Asama. A oluyorum beni bilgilendirirssniz cok sevinirim cunku birde burdan darbe yemek istemiyorum tanimiyorum
Siz bu bilgiyi nereden kimden aldınız. Benim tecrübelerim dilekçenizi götürür hazırlık savcısına verirsiniz. Beklemez. Sizi bu dertten kurtaracağız diye Sizi dolandırmak isteyen kişiler olabilir.
- - - Updated - - -
Ayrıca alışverişlerde sms doğrulması yapılır. Size telefon açıp doğrulatma, pek olmaz.
Sorduğumuz sorular anlaşılmıyor mu, yoksa cevap vermek mi istemiyorsunuz? Bilgi istiyorsunuz ama ağlayıp sızlamaktan başka bir şey söylemiyorsunuz. İsterseniz bir bardak su için, kendinize gelin ve sorulan soruları yanıtlayın.
Hayır savcılıktan yazı gelmedi Tarhan bey bi önceki arkadaşın dediği doğrumuudur peki dilekçe savcıya direk gidiyosa aradaki kişiler kim katip özel kalemimi dosyayı çıkarıyor orada kafam karışıyor firma beni aradığında sizin iş yerinizden de görüşme yapılmış kayıtlarımızda var suç duyurusunda bulunduk dedi
- - - Updated - - -
İş yeri adresime benim adıma kargoda yollanmış onuda kabul etmedim zaten ben istemediğim için iade etmiş galiba biri benim adresimi göstererek kargoyu benden önce almak istemiş ama bana düşmüş
Alıntı:
carsi2434 rumuzlu üyeden alıntı
Hayır savcılıktan yazı gelmedi Tarhan bey bi önceki arkadaşın dediği doğrumuudur peki dilekçe savcıya direk gidiyosa aradaki kişiler kim katip özel kalemimi dosyayı çıkarıyor orada kafam karışıyor firma beni aradığında sizin iş yerinizden de görüşme yapılmış kayıtlarımızda var suç duyurusunda bulunduk dedi
- - - Updated - - -
İş yeri adresime benim adıma kargoda yollanmış onuda kabul etmedim zaten ben istemediğim için iade etmiş galiba biri benim adresimi göstererek kargoyu benden önce almak istemiş ama bana düşmüş
Alınan şeyin bedeli nekadarmış, ne alınmış?
Kredi kartı izinsiz kullanılan kişi de sizinle aynı kurumda mı çalışıyor?