-
E-hacİz hakkinda
Merhaba;
başımdan geçen olay; 2006 yılında askere gittim izne geldiğimde kimliğimi kaybettim. yeni kimliğimi çıkartıp askere yeniden gittim. askerden geldikten sonra iş yerimi açtım bir talihsizlik daha başıma geldi işyerimde cüzdanımı çaldırdım ama ehliyetim halen bendedir. onu hiç kaybetmedim. işyerimi açtıktan sonra icra tebligatları gelmekte oldu avea, turkcel, vadafone digiturk gibi yerlerden bunları görünce şaşırdım hemen cumhuriyet savcılığına suç duyurunda bulundum. ve gelen icralara itiraz yazdım. bu olaylar hemen hemen 1 sene sürdü ve ben savcılıkla iş yeri arasında mekik dokudum sürekli yazı ve imza aldılar ve temiz olarak sözleşmelerdeki imzalar bana ait olmadığı kararlaştırılıp borçlar üzerimden kaldırıldı. son 2014 yılının başlarında telefonuma gelen "gib"tan vergi borcum bulunduğu hakkında bilgi mesajı aldım. vergi dairesi sitesine girdiğimde ;
Vergi Dairesi Kodu Vergi Dairesi Adı Borç Kaynağı Vergi Türü Plaka Vadesi Gelmemiş Vergi Aslı Borcu Vadesi Gelmiş Vergi Aslı Borcu Gecikme Zammı TOPLA
1.034253 YEDİTEPE CUM.SV.V.İPC 0 1.500,00 0,00 1.500,00
2.034256 HİSAR CUM.SV.V.İPC 0 851,00 0,00 851,00
3.068201 AKSARAY TRAFİK CEZ. 68HD495 0 129,99 259,99 389,98
ayrıca iki ayrı hesabımda ufakta olsa meblaglara bloke ehaciz bloke koyduğunu gördüm. söyle cezaları gördüm araştırmalarıma göre yeditepe ve hisarda olan olaylar istanbulda olduğunu öğrendim. ömrüm boyunca hiç istanbula gitmedim. ayrıca borçta belirtilen plakayı ilk kez hayatımda görmekteyim.bu borçları gördükten sonra savcılığa ve vergi daireleri itiraz dilekçeleri yazmama rağmen halen bir sonuca kavuşmadı. 1100 + prim + yemek ile çalışmaktayım ve 7 aylık evliyim. bu ayda aldığım maaşım komplesine bloke konmuş durumdadır. ne yicez ne içcez diye hiç düşünmek denen bir durum yokmudur bu devlette. borç bana ait olmadığı için savcılığa verdiğim 7-8 dosya mevcut ayrıca vergi dairelerinede okadar olmuştur. elektrik faturası su faturası evime alcak ekmek param bile kalmamış durumda ne yicez ne içecez hiçmi düşünmeden bu blokeyi koyuyorlar bana bu konuda yardımlarınız yönlendirmenizi istiyorum bir avukat arkadasımda yokki gidip danışayım bir kuru maaşla hayatta kalıyoruz onada el koyuyorlar hiç bir yere danışma yapamıyorum sadece sizden istediğimiz beni yönlendirmeniz. şimdiden tşkürler
-
Cevap: E-hacİz hakkinda
Vergi dairelerine yapmış olduğunuz itiraz dilekçelerinize cevap verilmesini isteyin olumsuz cevaplar ya da cevap vermezlerse vergi mahkemesinde dava açmak zorunda kalabilirsiniz.
-
Cevap: E-hacİz hakkinda
itiraz dilekçelerimin hiç bir cevabı veya geri dönüş yapmadılar hemde iki kez dilekçe verdim. şimdi vergi dairelerini mahkemeyemi vericem.