Yeni dairede su ve müteahhit sorunu.Dava açmalı mıyım?
Merhaba Hukukçu arkadaşlar,
Benim problemim müteahhit ve aldıgım ev ile ilgili.konuyu kısaca açıklayayım.Ağustos 2014 de Esenyurtdan kredi ile bir bahçe katı bir daire satın aldım.Daire görünüşte gayet temiz kullanışlı gözüküyordu.bahçesinde küçük bir kuyu vardı. -müteahhit:'kuyuda ki su temiz, arasıra bahçeyi yıkamak için yapıldı' dedi.Ancak taşındıktan sonra gördük ki su temiz falan değil kokuyor.en kötüsüde bu değil.su dairenin altından asonsör boşluğuna sızıyor.boşluk 1 haftada tamemen su ile doluyor.tabi müteahhit de bunu bildigi halde bize söylemedi.Daha sonra müteahhit ile görüştügümde -müteahhit:'yan tarafa yeni bina yapılacak, o sırada temel atılmadan ben borularla suyu rögara verecegim su sızıntısı kesilecek' dedi.Neyse ben suyu 6 aydır dalgıç pompa ile haftada bir boşaltıyorum.Müteahhit in hiçte umrunda bile degil konu.bende artık yeterince bunaldım,hala yandaki boş arsaya inşaat için kazı yapılacak diye bekliyorum.
(not: 1-Diger daire sakinleri, asansörü kullanamadıkları halde,binada rutubet kaynaklı duvarlarında küf oluşumu oldugu halde,ayrıca suyun temeli aşındırdıgı halde müteahhit karşı herhangi bir girişimleri olmuyor.Yönetici zaten bizlik iş değil diyor.2-Binada su sorunu oldugu ve asonsör çalışmadıgı halde belediye iskan verdi.)
*Sizce müteahhit e nasıl bir dava açabilirim? Açmalı mıyım?
*Evi alalı 6 ay oldu.İadesi isteyebilir miyim?
*Sizler başka neler önerirsiniz?
İyi çalışmalar.
Cevap: Yeni dairede su ve müteahhit sorunu.Dava açmalı mıyım?
Müetahhide ayıplı mal satmaktan dolayı tazminat, dairenin iadesi vs. davaları açılabilir. Ya da binaca birleşeceksiniz. O kuyunun ne kadar bir maliyetle iptal edilip, sızıntının giderilebileceğini tespit ettirip, bedelini müteahhitten talep edeceksiniz.