İş kaybı sebebi ile kredilerimi ödeyemiyorum
Merhaba;
3 sene önce iş kurmak için çektiğim krediler var. Şahıs şirketiyim. Şu anda 4 bankaya borcum var. Kredi ve Kredi kartları. İşe başlamak için kamyon aldım banka kredisi ile, Ayrıca iş gereği yatırım yapmak içinde ticari ihtiyaç kredileri çektim. Geçtiğimiz yıl işimi kaybettim. Aylık 7000 tl civarı taksitim var. Ama ödeyemiyorum. hep geç ödeme yaptım zaten. ama bu son 3 aydır hiç ödeme yapamıyorum.
Kredilerin bir tanesinde evimi ve dükkanımı ipotek ettirdim. Birisi de zaten kamyonun borcu. Diğerlerinde bir teminatım yok. şu anda 180.000 tl civarı kredi, 70.000 tl kadar da kredi kartı borcu var.
Beni arayan müşteri temsilcileri ile hep konuşuyorum. Ama bir çözüm önerisi getirmiyorlar bana. Sadece yapılandırma yapabilirsiniz diyorlar ama yapılandırma da benim işimi çözmüyor. Aylık ödeyebileceğim maksimum rakam 2000 - 2500 tl arası. Ama benim şu anda bankalara ödemem gereken aylık tutar 7000 tl. Yapılandırma yaparsam belki bu aylık rakam 8000 - 9000 lere çıkacak. uzun vade yapamıyorlarmış.
Ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim. Kurtulma derken nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Gelir seviyem ortada. Battım ve işimi kaybettim.
Cevap: İş kaybı sebebi ile kredilerimi ödeyemiyorum
Geçmiş olsun, işiniz oldukça zor. O gelir seviyesiyle, bahsettiğiniz miktar borcu kapatabilmeniz mümkün değil.
Henuz takipler başlamadıysa, yakında alacaklı bankalar takibe başlayacaktır.
Kamyonu satabiliyorsanız, icra yoluyla satışa çıkmadan önce siz satıp , kalan banka borcunu ödeyebilirsiniz. İcra yoluyla satışta kaybınız çok daha fazla olacaktır.