-
Tedbir Nafakası
Merhaba,
3 yıl süren (iki tarafında boşanmak istediği) aile birliğinin temelinden sarsılması ile açılmış çekişmeli boşanma davası sonucu 11 ay önce boşandım. Velayeti bana bırakılan 16 aylık bir kızım var. Kızım için 500 iştirak, kendim için 750 yoksulluk nafakası alıyorum. Ayrıca tazminatta kazandım.
Kendimden yola çıkarak bir soru sormak istiyorum. Benim kızımın babasıyla aynı iş yerinde çalışan arkadaşı da eşiyle boşanma aşamasında ve eşi benim yakın arkadaşım. Mahkemeleri 1 yıldır sürüyor. Arkadaşım çalışmıyor. Kendisi 180 bir oğlu var (3yaşında) 150 tl tedbir nafakası bağlandı. (Onların davası erkeğin zinasından açılmıştır. Her türlü delille -fotoğraf, video- ispatlanabilmektedir.)
Arkadaşım durumu benimle kıyaslayıp çok ağlıyor. Çünkü benim kızımın babasıyla onun oğlunun babasının geliri bire bir aynı. Her iki tarafında mal varlığı yoktu. Sadece aldıkları 3500 tl maaş var. Tedbir nafakası artar mı mahkeme bitiminde?
-
Cevap: Tedbir Nafakası
Tedbir nafakası dava sonunda arttırılabilir.Tedbir nafakası yoksulluk nafakasına dönüşür.Hatta yargılamanın neticesi beklenmeden duruşmada veya dıruşma öncesi de arttırma talebinde bulunulabilir.
-
Cevap: Tedbir Nafakası
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Bu arada benim davam açıldığında kızım 16 aylıktı, şimdi 5 yaşında cümlem yanlış olmuş.