Cevap: Yapı Koop. ortak payları
Siz dağıtılan 15000 tl almadınızmı?
Bu parayı aldım.15.000 tl aldım.Faaliyeti olmayan bir koop.Geçmiş senelerden maaş hakkıhuzur vs.giderler kararı alınmış,Evrak düzenlenmemiş.Blancolarda yok.Geçmiş yıllar için 85.000 tl.evraksız ödeme.İşin aslı Kılıf.Başkanı bu koop.sayesinde aylık net 3500 tl.aldı.Yani hizmet karşılığı düşünülecek durum yok.Aidat ödeme yok,faaliyet yok.Evrak yok.Geçmiş yıllar için Yönetim kurulu kararıyla bu ödemeler alınırmı? teşk.
Dava açma hakkınız var elbette ama, Size dağtılan Paraların dağıtımı için genel kuruldan karar çıkması gerekir. Muhtemelen size dağıtılan paralarla birlikte bunlarında kararı alınmıştır. Yada sizin gitmediğiniz genel kurulda bu kararları almışlardır. Ayrıca her yıl genel kurul ve kanuni prosedürler için paralar harcanır. Elbette sizin bahsettiğiniz rakamlar kadar değil ama harcanır. Tasviye giderleri gibi vs giderleride vardır. Genel kurulda kabül edilirse huzur hakkı ödemesi yapılabilir. Geriye dönük ücretler ödenebilir. 250,000 Tl üst birliten para geldi demişsiniz. Herhalde bu paranı alınması için başkan çaba gösterdi, Bir telefon açıp bize 250000 tl gönderin demekle kimse para göndermemiştir. Yada bu paranın alınması için siz çaba harcamadınız.
Dava açmadan önce evrakları inceleyebiliyorsanız incelemenizi tavsiye ederim.
- - - Updated - - -
Ayrıca evraksız ödeme yapıldı ise zimmete para geçirme suçuda var demektir.
İlginize çok teşk.ederim.
Bu para,Koop.üst kuruluşunun TASFİYESİN den,kooperatif payına düşen miktar.Kimsenin çabası falan yok.Bu paranının dağıtılmasında avans olarak yapıldı.Burada başkanın, kendisine fazla pay almak için yaptığı uygulama var.Sadece bu güne kadar 2500 tl.masraf yapılmış.Maaş ve vs.giderlerin belgesi yok.Durum gayet açık.Bilgi ve ilginize teşkl.