Alacak davasında kötü niyet
merhaba arkadaşlar,
Ben bir avukatın yanında çalışıyordum ve patronum benim işden çıkardığı için tazminat davası açtım ve mahkeme benim lehime karar verdi, daha sonra bu durumdan ötürü eski patronum bu davaya karşılık alacak davası açtı ve davanın içeriğinde şunu iddia etti: Bankadan talimat yazısı ile çekmiş olduğum dosya masraflarını avukata iade etmediğimi ve bu paraları cebime attığımı, bu kötü niyetli bir alacak davası olup bankaya para çekmem için yazılan talimat da sadece paranın benim tarafımdan çekileceği yazmakta olup başkacada bir şey yazmamaktadır. bu konu hakkında görüşleriniz varsa ve benimle paylaşabilirseniz sevinirim
Cevap: alacak davasında kötü niyet
Parayı çektiniz mi, çekmediniz mi? Kendisine verdiniz mi, vermediniz mi? İşten çıkartırken size herhangi bir şey imzalattı mı? Mesela işten çıkartma gerekçesi olarak resmen bir beyanda bulundu mu? Parayı bankadan çekip ona teslim etmediğiniz iddiası, işten çıkartılmanızdan ve dava açmanızdan ne kadar sonra ortaya atıldı (açtığı davanın dilekçe tarihi)? Bu süre, iyi niyet/kötü niyet belirlemesinde rol oynayabilir. Size karşı yapılan bütün iddiaları bir takvime yerleştirirseniz, mesela birden fazla (parayı çekti ama bana vermedi) iddiasının sürelerine bakarak bir yorumda bulunmak mümkün olabilir. Doğal olarak bu yorumun hakim tarafından da kabul görmesi gerekir.
Buraya kadar yazdıklarım yasa hükümlerini bilmeden yazılmış genel düşüncelerdir. Forumdaki nitelikli arkadaşlar hiç şüphesiz daha somut önerilerde bulunabilirler. Şunu da ekleyeyim, eğer eski işvereniniz açtığı davayı kaybederse herhalde kendisine karşı çok daha yüklü bir manevi tazminat davası açarsınız.
Cevap: alacak davasında kötü niyet
Iyi gunler, sizlerden yardimci olmanizi istedigim bi konu var. bundan tam 2 yil evel cok yakin bi arkadasimdan birc aldim ve unutulmasin die kucuk bi kagida ismini soy adini yazarak ..... Kisiden 20.000 dolar borcum vardir die yazip imza attimve gonderdim. Ve borcumu ara ara odedim ve o kagidi almak hic aklima gelmedi. Suanda o kagitla bana icra takibi baslatacagini soyluyor. Ne yapmam lazim bana parayi elden verdi bende kendisine zarfla elden yolladim.