Ehliyetsiz araç kullanmak ve belgede sahtecilik
Merhabalar öncelikle doğru yere mi açtım bilmiyorum ama büyük bir sorunum var bundan 2 ay öncesine kadar alkollü ehliyet kullanmaktan ehliyeti yakalattım ve kamu dava açtı ayrıca polislerde görevi yaptırmamak ve hakaretten dava açmışlardı trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçu sonuçlandı ve 25 gün hapis hagb aldım görevi yaptırmamak ve hakaret mahkemesinin ilk duruşmasına girdim ve savunmamı verdim polisler gelmediği için gün attı ve bana senin gelmene gerek yok daha dedi karar gelir dedi hakim bundan 1 hafta sonra araç kullanırken tekrar yakalandım ve ehliyetim yoktu alkolden verdiğim için ve bende de arkadaşın ehliyeti vardı onu verdim ve bu sen değilsin dediklerinde benim dedim ama sonrasında itiraf ettim şimdi ehliyetsizlikten 1609 tl ceza yedim sanırım tekrar mahkeme olacak birde evrakta sahtecilikten ayrı bir mahkeme açılacak dedi polis ben ifademde arkadaşım ehliyetini araçta düşürmüştü kendisi il dışında olduğundan veremedim kendisine ilettim ve geldiğimde alırım demişti dedim yapılan kontrolde de ehliyeti alkolden yakalattığım için korktum ve onun ehlşiyetini size vermek zorunda kaldım gibisinden bir ifade verdim şimdi bu olaydan ne kadar ceza alırım ve ne olur daha öncesinde zaten trafik güvenliği mahkemesi ve görevi yaptırmamak davaları devam ediyor şimdi bide bunlar çıkınca büyük bir sorun yaşarmıyım evrakta sahtecilik gerçek olur mu yardım ederseniz sevinirim
Cevap: Ehliyetsiz araç kullanmak ve belgede sahtecilik
İfadeyi yazılı olarak mı verdiniz? Başkasına ait ehliyeti aldılar mı?
Cevap: Ehliyetsiz araç kullanmak ve belgede sahtecilik
evet yazılı olarak verdim arkadaşın ehliyeti de tutanakla savcıya gönderdiler