Hükmün geriye bırakılması ve vize
herkese iyi günler yakşalış 2 yıl önce denetimim altındaki köpek tasmasından kurtulup kız cocuğunun bacağını yaralamıştır davacılar olay üstünden 1 yıl sonra dava açtılar mahkemeye çıktım ozaman 16 yaşındaydım 60 gün gibi bir ceza verdi hakim ardında iyi hal faln 15 güne indi onunda hükmün açıklanmasını geriye bıraktı şimdi ben vize alırken sabıka kaydımda bu ceza gözükücekmi vize schengen vizesi buarada ve bir sorum daha var vize alırken gözaltına alındınmı diye soruyorlarmış mahkeme günü babamla birlikte cocuk şubeye çağırdılar bizi 11 gibi gidince öğlenarasına denk gelmiş mahkeme beni pdanın birine kapattılar bütün şahsi eşyalarıma el koyup ayrıca ifademide aldılar orada bu tutuklanma ve gözaltımıdır?
Cevap: Hükmün geriye bırakılması ve vize
Bunların hiçbiri vize alırken karşınıza çıkmaz. Sabıkanız yok. Size yapılan işlemin ne olduğunuda bilmiyorsunuz. Bilmeyinde, gözaltına alınmadım yazın yada söyleyin yeterli. Gözaltına alındım deyipte vize verenin aklını bulandırmayın. Sırf bu nedenle vize vermeyebilirler.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler
Bu konuyu açmadan önce çok araştırdım ama net bilgiye ulaşamadım kimi vize alırken normal sabıka kaydı yeterli değil adliyeye gidip aspostilli sabıka kaydı almanız gerek ondada hükmün geriye bırakılma kararı gözükür diyor kimiside yok öyle bişey diyor sizce hangisi?
Bizcede yok öyle birşey. Apostilli sabıka kaydı istenen durumlar yada isteyen devletler olabilir ama. Apostil mevcut sabıka kaydının uluslararası geçerliliği olabilmesi için yapılan bir nevi tastik işlemidir.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler
Bu konuyu açmadan önce çok araştırdım ama net bilgiye ulaşamadım kimi vize alırken normal sabıka kaydı yeterli değil adliyeye gidip aspostilli sabıka kaydı almanız gerek ondada hükmün geriye bırakılma kararı gözükür diyor kimiside yok öyle bişey diyor sizce hangisi?