Annenin hisseli tapunun satışı
Merhaba, öncelikle şimdiden bilgilendirmeleriniz için teşekkürü bir borç bilirim.
Annemin, daha önceden kendisinin satın aldığı evin, yarısını adıma yarısını da kendi adına tapusunu yaptırdığı bir evi bulunmaktadır. Şimdi bu evi satmak istiyor. Bende anneme "evi ne kadar satacaksan parasını ben ödeyim bana sat" dedim. O da olur dedi. Yarın satışı gerçekleştireceğiz.
Benim, bir de ağabeyim var. Evi para ile satın alacağımı elbette biliyor. Benim sormak istediğim ise, tapuda annemin bana sattığı evi, Allah korusun annem vefat edince, hak iddia edebilir mi ? Böyle bir durum oluşmaması için Ağabeyim bir şey imzalaması ile hakkından vazgeçme şansı olabiliyor mu?
Not: Evi almak için krediye borçlandım. TÜm işlemleride bankalar aracılığı ile yapıyorum.
Cevap: Annenin hisseli tapunun satışı
Evin parasını banka yolu ile transfer edip dekontunu saklasanızda olur. Ada parsel pafta gibi bilgileride yazabilirsiniz .Abiniz o eve ait miras payı ile ile ilgili feragatname verirse dahada iyi.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Evin parasını banka yolu ile transfer edip dekontunu saklasanızda olur. Ada parsel pafta gibi bilgileride yazabilirsiniz .Abiniz o eve ait miras payı ile ile ilgili feragatname verirse dahada iyi.
Merhaba, ilginiz ve hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.
Anladığım kadarı ile noter aracılığı ile abim, o ev adresi ile birlikte feragatname verince ilerisi için sıkıntı olmayacak. Abimde zaten parası ile aldığımı biliyor benim için hiçbir problem yok diyor. Diğer kayıtlar zaten tamamı ile bankadan yapılmakta ve hertürlü evrağı saklanacaktır.
Benim esasında korkum, ileride abim ile aramızda kötü bir durum olup, dava açıp, aralarında anne ile anlaştılar parayı bankadanmış gibi gösterdiler sonra anne geri verdi parayı gibi bir durum oluşmasını engelleyebilmek. Yanlış anlamayın abim bunları yapar demiyorum, yaptığımız ev alımını her türlü yasal olmasını istiyorum o kadar.
Teşekkür ederim.
Neden yanlış anlayalım. Ailesi ile aynı evde yaşayıpda anne ve babasına yalvarıp, kardeşine evi sattıran, üstüne aynı evde oturan, satılan evin parası ile iş kuran ve anne baba öldükten sonrada kardeşine dava açan kardeş biliyorum.