-
Kamu davasi
merhabalar bir konuda fikrinize danışmak istedim.
eşimle duygusal bir ilişki yaşayan bi bayan arkadaş. beni kocamdan ayıramayınca, sahte bir face hesabı açıp cinsel içerikli mesajlar atarak millete cep telefonumu ve gerçek adımı dağıttı. telefon numaramı değiştirmek zorunda kaldım. çünkü tacizlerle başa çıkamadım. bende mesaj ve facebook çıktılarını aldım ve savcılığı suç duyurusunda bulundum. bir ay sonrasında şikayetimden hayati tehlikeden dolayı vazgeçtim. çünkü çocuklarım var ve ne yapacakları belli olmaz. dün öğrendimki. ben vazgeçtim ama dava kamu davası olarak devam ediyormuş. öğrenmek istediğim. şimdi ne olur. beni mahkemeye çağırırlar mı? o kız ceza alır mı? alırsa ne alır? son sorum davaya ben gitmezsem bana dava sonucu bildirilir mi? teşekkürler...
-
Cevap: Kamu davasi
Şikayetiniz sonrasında siz vazgeçmiş olsanız da kişi hakkında kamu davası açılmış durumda. siz o davaya gitseniz de gitmeseniz de dava görülecektir.Sizin yerinize savcı gerekeni yapacaktır.
Sonucundan size haber verilmez. Öğrenmek isterseniz gider savcılık kaleminden yada kişinin yargılandığı mahkeme kaleminden bilgi alabilirsiniz.
Kişi kuvvetle ihmal bu davadan ceza alır. Daha önceden suçu yoksa vs dikkate alınarak cezası ertelenebilir. Ancak siz karara dayanarak kişi hakkında haksız fiil nedeniyle tazminat davası açabilirsiniz.
-
Cevap: Kamu davasi
savcılık görüntülere göremi kamu davası açmış yoksa bu paylaşımı yapan bayanın tel numarası veya bilgileri mevcutmu mevcut değilse kamu davasıda açılmışsa savcılık kimi bulup yargılayacak amaki karşı tarafının kimliği belliyse kamu davasında para cezası alır tahminim sizinle alakası bitmiştir devletle o kişi arasında dava başlamıştır.