Kemik Kırığı Hafif Derece hakkında
Öncelikle Merhabalar.
Olayın Özeti: Evde otururken telefonum çaldı daha önceden tanıdığım birisi küfür, tehtid, hakaret içeren sözlerle benim evime doğru geldiğini vede beni öldüreceğini belirterek evimin yakınına geldi. Benimde koşarak gitmem sonucunda ev arkadaşlarım geride kaldı. Ben bi kafa darbesi atarak burnunu kırdım. Adli tıp raporunda
Basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek nitelikte OLMADIĞI,
Vücuttaki kemik kırıklarının ve çıkıklarının hayat fonksiyonu üzerinde etkisi (1) hafif (2,3) orta, (4,5,6) ağır sınıflandırıldığında, kişide saptanan hayat fonksiyonlarını (1) hafif derecede etkileyecek nitelikte olduğu, saptanmıştır.
Sizce bu davadan ne ceza alırım? Avukat tutmam gerekirmi? Nasıl bir yol izlemem gerekmekte?
- - - Updated - - -
Dip Not: Karşı taraf adli tıp raporunda ALKÖLLÜ, Polis raporunda ALKÖLSÜZ hangisini dikkate almalıyım?
Karşı tarafta sabıka var. Aynı zamanda ev arkadaşlarım olaya şahid olduğu için kesinlikle tehdit ve küfür için ifade verdiler.
Üniversite öğrencisiyim, Adli sicilim bulunmadı, Hiç bi zaman yaptığımı inkar etmedim polis ve savcı karşısında gerçekleri anlattım vurduğumu beyan ettim bu bana iyi hal gösterirmi?
Cevap: Kemik Kırığı Hafif Derece hakkında
Çok çok yüksek ihtimal daha önce sabıka olmadığı için hagb verilir.5 sene kasıtlı suça karışmazsan dava hiç açılmamış gibi düşer.Tazminat davası da açarsa burun ameliyatı ve tedavileri için maddi, yaşadığı travma için manevi tazminat talep edebilir.Manevi tazminat 2000TL civarını maddi tazminat da ettiği tedavi masraflarının belgeleyebildiği miktarını geçmez.Karşı taraf ettiği hakaretler ve tehditler için yargılanıp ceza alabilir.Siz tazminat talep etmemesi şartıyla şikayetçi olmayabilirsiniz.Daha önce sabıkası olduğu için ihtimal hagb alamayacak ve daha ciddi sıkıntıya düşecektir.Alkollü olması ve sabıkalı olmasını lehinize kullanabilirsiniz.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Çok çok yüksek ihtimal daha önce sabıka olmadığı için hagb verilir.5 sene kasıtlı suça karışmazsan dava hiç açılmamış gibi düşer.Tazminat davası da açarsa burun ameliyatı ve tedavileri için maddi, yaşadığı travma için manevi tazminat talep edebilir.Manevi tazminat 2000TL civarını maddi tazminat da ettiği tedavi masraflarının belgeleyebildiği miktarını geçmez.Karşı taraf ettiği hakaretler ve tehditler için yargılanıp ceza alabilir.Siz tazminat talep etmemesi şartıyla şikayetçi olmayabilirsiniz.Daha önce sabıkası olduğu için ihtimal hagb alamayacak ve daha ciddi sıkıntıya düşecektir.Alkollü olması ve sabıkalı olmasını lehinize kullanabilirsiniz.
Savcı Barıştırma yolu izliyor. Ancak Polis raporunda alkolsüz, Adli tıp raporunda alkollü aynı zamanda tehtid ve küfür tarafından dolayı ev arkadaşlarımın şahitliği var. Karşı taraf şikayetini geri çekecek düşen kamu davasından ciddi ceza alırmıyım? Yoksa uzlaşmaya gitmeyip bastırdığım taktirde kendim mi zararlı çıkarım karşı tarafmı?
İşlediğiniz suç uzlaşmaya tabi değil. Karşı tarafın size hakaret ve tehdit etmesi belki tahrilk indirimi sağlar iyi hal indirimide alabilirsiniz, Hakimin taktirine bağlı. Hakaret suçu uzlaşmaya tabidir. Karşı tarafın şikayetten vazgeçmesi size indirimleri almanızda fayda edebilir ama kamu davası devam eder. Ceza almamanız için ifadelerinizi değiştirmeniz gerekli. Sn ünalmış ında bahsetiği üzere Size verilen ceza hakkında muhtemelen Hagb kararı verilir. Fakat Hagb karşı tarafın kırıkla ilgili tedavi masraflarını sunar ve talep eder ise bunu hüküm verilmeden ödemeniz gerekir. Buna dikkat etmelisiniz. Ödemezseniz yada ödemeyeceğim derseniz bu hükmün açıklanması sebebidir. Karşı tarafın sabıkası olduğundan açıklanır. Ama sabıka alır sadece. hapis falan yatmaz. Karşı tarafda size karşı suç işlediği için sizinde tehdit ve hakaretten manevi tazminat davası açma hakkınız var.
İşlediğiniz suçun en alt limitten temel cezası TCK 86 madeye göre 1 yıl ve 87/3 maddeye göre yarı oranına kadar arttılıabilir ama yaralanma hafif olduğundan benim tahminim 1/4 arttırılır gibi geliyor. Arttırıldıktan sonrada indirimler uygulanır.