Şantiye Şefi Alacak Davası
Merhaba Arkadaşlar;
01/07/2013 tarihinde iş veren ile şantiye şefliği hizmet sözleşmesi imzaladık aylık bürüt 3000TL üzerinden 10/07/2013 tarihinde belediyedeki inşaat ruhsatına imza attım (resmii evrak), 01/12/2014 tarihinde şatiye şefi olarak yapı kullanma iznine imza attım (resmii evrak).
Ve bu süre zarfında yapı müteahhitinden hiç bir ücret almadım. neden bu kadar süre zarfında para almadığın halde neden görevi bırakmadın diye soracak olursanız. Mimar veya İnşaat Müh. üzerine 5 şantiye alma hakkı vardır, bende diğer 4 tanesinden paramı aldığım için istifa etmedim.
müteahhit firmaya dava açmak istiyorum öğrenmek istediklerim bu dava ne kadar sürer, maliyeti nedir, avukat tutmaya gerek var mı?
Cevap: Şantiye Şefi Alacak Davası
Dostum avukat değilim şantiye sefiyim bende imzaci denen cinsten malesef ...Elinde sözleşme mutlaka vardır fotokopisini cektir ve cektirdigin fotokopinin üzerine aslı gibidir yaz isim soyisim imzani at ve icra müdürlüğüne gidip ilamsiz icra takibi çıkar tabi giderken kimlik fotokopisi filan da götür. Ayrıca tahminim bu arada senin ssk filanda yapmamislardir. Bunun içinde SGK il müdürlüğüne git arkadaş bak ben bu arada şantiye şefi idim 506 sayılı yasaya göre SGK mi yatırmak zorunda ama yatirmamis de ordanda bi kaptır müteahhite .Bunun neticesinde 14 15 aylık pasif dahi olsa çalışmissiniz kıdem ve ihbar tazminatı almayi hak etmişsiniz .Benim tahminim sizin yaptığınız diğer 4 inşaatta 2000 3000 lira alıp olayı kapatmissiniz diğerleri içinde aynı yolu uygulayabilirsiniz .Ulaşmak isterseniz nick in arkasına @ eklemeniz yeterli sevgiler
Merhaba 4 yıl kadar önce yazmışım, başımdan geçenleri kısaca özetlemek isterim.
2015 ocak ayında iş mahkemesine alacaklarım için dava açtım, 2018 mayıs ayında mahkeme yetkisizlik kararı verdi kararı istinaf mahkemesine görürdük, istinaf mahkemesi cevabına göre maaş almaya bak kazandım ve iş mahkemesinden bu yönde karar verildi. şimdi müteahhit firma tekrar istinafa gitti bakalım sonuç ordan ne olacak çıktığında tekrar sizlerle paylaşırım.
SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alıntı:
NOA rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba 4 yıl kadar önce yazmışım, başımdan geçenleri kısaca özetlemek isterim.
2015 ocak ayında iş mahkemesine alacaklarım için dava açtım, 2018 mayıs ayında mahkeme yetkisizlik kararı verdi kararı istinaf mahkemesine görürdük, istinaf mahkemesi cevabına göre maaş almaya bak kazandım ve iş mahkemesinden bu yönde karar verildi. şimdi müteahhit firma tekrar istinafa gitti bakalım sonuç ordan ne olacak çıktığında tekrar sizlerle paylaşırım.
SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kardeş selam, aslında ilk cevap veren arkadaş iyi yönlendirmiş. Ben de sadece samimi olduğum müteahhit arkadaşlara şantiye şefliği yapıyorum ama sadece 3-5 katlı mahalle arası yapılar için oluyorum. Benzer bir sorun yaşayan arkadaşlar için nasıl sonuçlanacağını yazmanız hepimiz için faydalı olacaktır. Bu arada firma tüm inşaatlarına devam ediyor değil mi ?
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi