Aynı anda 2 hagb kararı verilebilinir mi ?
merhaba arkadaşlar,
şuanda hakkımda 2 tane dava açılmış durumda, bunlardan birtanesi gerçek anlamda tartışma yaşadığım için büyük bir olaydır, asliye cezada yargılamam devam etmektedir, duruşması 2 ay sonra, bu davada şikayetten vazgeçecekler fakat yine de HAGB kararı verileceğini tahmin ediyorum.
diğer bir dava ise bu olay nedeniyle tayinlen başka bir ile gittikten sonra, bozuk olan psikolojim nedeniyle birileriyle atıştım, haksız yere yani boş yere dava açtılar, o da asliye ceza mahkemesinde devam etmekte onun da duruşması 2 ay sonra.
sormak istediğim şudur? Her iki davadan da aynı ay içerisinde HAGB verilebilinir? Bu durum nasıl uygulanır, memuriyete engel hali olabilir mi ? Lütfen bilgilendiriniz saygılarımla ..
Cevap: aynı anda 2 hagb kararı verilebilinir mi ?
Mahkumiyet kararları kesinleşmeden aynı anda şartlar var ise 2 HAGB kararı verilebilir. Kesinleşmiş kararınız olsa bile verilebiliyor.
HAGB kararı verildi, halen kesinleşmedi, itiraz ettim netice bekliyor diyelim, bu esnada diğer dosyada karara çıkarsa, sıkıntı çıkmaz sanırım bu şekilde, 2 dava içinde HAGB verilir dimi ceceli bey ?
benim burda dikkat etmem gereken şey, her hangi birisi kesinleşmeden ikisini de aradan çıkartmak sanırım..
teşekkür ederim.
Hagb kararları temyiz edilemiyor. İlk çıkan kararı Temyiz edersiniz. Hagb kararları temyiz edilemez diye red edilir. Siz o red edilen kararı temyiz edebiliyorsunuz. Bu şekilde ilk dava kesinleşmemiş olur.
Bir davada müşteki hemde sanık taraflardan biri diğer müşteki sanıkla ilgili olarak, ifadesinde şahsın ayrıca tehdit ettiğini beyan etmiş fakat iddianamede tehdit ile ilgili dava açılmadığından dolayı hakim ceza vermemiş, Ama karşı tarafa tehdit ile ilgili ceza verilmesi unutuldu şeklinde beyan verip kararı direkt temyiz etti. Buda bir yol.
Cevap: Aynı anda 2 hagb kararı verilebilinir mi ?
çok teşekkür ederim, zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için .. dediğiniz yaparım allahın izniyle,