Türkiye'de yaşayan TC vatandaşı için KKTC'de icra davası açmak!
Merhabalar,
2007-2012 yılları arasında KKTC'de yaşadım ve bu dönemde kullanmış olduğum KKTCELL telefon hattım üzerinden taahütle alınmış bir cihazı kesin dönüş yaparken bir arkadaşıma kalan borcunu ödemesi koşulu ile sattım lakin arkadaşım cihazın kalan borcunun tamamını ödememiş ve 2012 mart ve nisan aylarından kalma 2 taksit toplamı 230tl için KKTCELL bana 2700TL civarı bir borç çıkarmış ve bu bildirim bana istanbuldan bir avukatlık bürosu aracılığı ile yapıldı. Ödemeyi söyledikleri tarihe kadar yapmaz isem KKTC'de adıma icra davası açılacağını söylediler. Benim merak ettiğim durum KKTC'de açılan icra davasının takibi Türkiyede yapılır mı, burada ki maaşıma yada evime v.s haciz gelme durumu söz konusu olur mu, olmaz ise bu davanın akibeti ne olur?
Yardımlarınızı için şimdiden çok teşekkür ederim.
Cevap: Türkiye'de yaşayan TC vatandaşı için KKTC'de icra davası açmak!
TC ile KKTC arasındaki uluslararası sözleşmeye de bakmak lazım. Ama KKTCELL Türkiye'de bir hukuk bürosuna vekaletname vererek pekala icra takibi veya alacak davası açabilir.
Cevap: Türkiye'de yaşayan TC vatandaşı için KKTC'de icra davası açmak!
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
TC ile KKTC arasındaki uluslararası sözleşmeye de bakmak lazım. Ama KKTCELL Türkiye'de bir hukuk bürosuna vekaletname vererek pekala icra takibi veya alacak davası açabilir.
Bana ulaşan hukuk bürosu herhangi bir yasal işlem için değil sadece borç bildirimi için görevlendirildiklerini söylüyor ve borcu ödememem durumunda KKTC'de icra davası açılacağını söylüyor. Bu durumun bana dönüşü ile meraktayım, yani KKTC'de adıma açılacak bir icra davası başıma neler getirebilir, dava sonucu Türkiyedeki varlıklarıma, maaşıma v.s haciz gelmesi fln söz konusu olur mu?