Yurtdışından E-mail ile tehdit ve hakaret
Merhabalar,
Ortak bir iş yapacağımız adam işten vazgeçtiğini E-mail ile bildirdi bana. Bende tamam dedim ve bana olan borcunu yazdım uygun bir dille ve saygıyla. Adam bir cevap yazdı ki, nasıl küfür ediyor ama sinkaflı, hakaret ve tehdit ediyor. Hemen emailin çıktısını alıp dilekçemle birlikte savcılığa koştum. Adam emaili Kazakistan'dan göndermiş ve kendi telefonundan yazmış. Daha sonra 1-2 E-mail daha geldi ayni tarzda. Son olarak da Kazakistan numarasıyla İstanbul'dan aradı ve sonra da başkasının adına Kayıtlı bulunan ama kendi kullandığı Türk hattıyla istanbuldan arayıp yine tehdit hakaret küfür. Bunları da savcılığa bildirdim. Adamın TC Kimlik Numarası ve türkiye adresini bilmiyorum. TC numarasını bildiğim başka bir ortağının bilgilerini ve bu adam adına bana önceden para Gönderen kişinin bilgilerini (xx adına yapılan ödeme) banka dekontunu verdim savcıya. Bu kişileri ifadeye çağıracakmış savcı. Bahsettiğim kişi hem Türk hem Kazakistan Vatandaşı.
Sizce savcı nasıl bir yol izler? Yurtdışı emailleri ile ilgili bi tespit yapılabilir mi?
Suç duyurusunu savcıya yaptım, mahkemeye mi yapmam gerekir? Savcı gelen her yeni E-mail için yeni suç duyurusunda bulunman Lazım dedi.
Türkiye'den Türk numarasıyla yaptığı aramanın ses kaydını Savcılık isteyebilir mi, basit bir işlem mi bu?
Yorumlarınızn bekliyorum
Dava mi açmalıyım yoksa Savcılık soruşturmayı bitirdikten sonra mi dava açayım?
Zaman aşımı ne kadardır?
Teşekkürler
Cevap: Yurtdışından E-mail ile tehdit ve hakaret
Bu konu hakkında fikri olan yok mu?
Cevap: Yurtdışından E-mail ile tehdit ve hakaret
Davayı siz açamazsınız.Ceza davasını savcı açar.Telefon konuşmalarının içeriğine değil sadece zaman ve konuşma süresine ulaşılabilir.Ancak zaten elinizde yeterince kanıt var.Burdan Kazakistan'a pek bir şey yapılamasa da Ülkeye giriş yaptığı an hava alanında kötü bir sürprizle karşılaşabilir.