Dolandırıcılık Şikayeti İfadeye Çağrılmama Mağdurum
Merhabalar ,
Bundan dört yıl önce bir mağazadan elden taksitle beyaz eşya aldım ve taksitler için senet imzaladım.Ayrıca koltuk takımı ve halıyı da aynı yerden bir başka mağazadan aldım.İlk ay taksiti elden verdiğim beyaz eşyacıya bir daha işten çıkarılmam nedeniyle ödeme yapamadım.Dolayısıyla diğer alışveriş yaptığım yerlere.İkinci ay beyaz eşyacı karakola şikayette bulunmuş ve demişki bir bayan bir erkek adının .... olduğunu söyleyip alışveriş yaptı senet yaptık taksitleri ödemeyip beni ve çevredeki çok esnafı dolandırıp buradan taşınmıştır.Dolandırıcılık suçundan hakkında şikayetçiyim demiş.bunu da karakola tesadüfen bir şikayette bulunmaya gittiğimde öğrendim ve hemen şikayetin yapıldığı adliyeyi aradım soruşturmada hazırlıkta tc numaramı verdim bir şey çıkmıyor diyorlar.
Bu durumda ben kimseyi dolandırmadım senetle alışveriş yaptım Savcılık benim yanişikayet edilenin ifadesini almadan dosyayı şikayeti takipsizlik verir mi,takipsizlik bile verse kayıtta çıkmaz mı?Dört yıldır hiçbir işlem yapılmamış bugünden sonra zamanaşımı olur mu yoksa daha ileride dosyada işlem için yakalama falan çıkar mı bu konu hakkında yardımcı olur musunuz
Cevap: Dolandırıcılık Şikayeti İfadeye Çağrılmama Mağdurum
Dolandırıcılık suçu oluşmadığından, hukuki mesele (senetlerin tahsili yolu) olduğundan savcılığın takipsizlik kararı vermesi kuvvetle muhtemel.