Ruhsatsız Silah yakalattım
Bir alkollü mekanda alkol alıyordum.Polis geldi ihbar almışlar.Belimde gören olmuş.Üstümü aradı silahı yakaladı ve beni karakola götürdüler.Tabancanın içinde 8tane mermi vardı.7.65 küçük tabancalardan.İfademi alıp gece serbest bıraktılar.Yakalattığım tabancayla kesinlikle hiçbir suça karışmadım.Ve alkollü olduğum günde dahil ,boş alanda dahi olsa atış bile yapmadım.2 Sene önce de bir düğün faturasız kurusıkı yakalatmaktan 600 küsür lira İDARİ PARA CEZASI almıştım.Bunun dışında geçmişimde hiç bir olayım yada sabıka kaydım felan yok.
1-Bu son yakalattığım tabancadan hapis cezası alırmıyım,alırsam para cezasına çevirirlermi? Ne kadar öderim?
2-Yakalattığım ilçede değilim artık.Orayla hiç bir alakam kalmadı.Başka bir ilin merkezindeyim.Ordaki işimden istifa ettim.Çok uzak mesafelerde bulunduğum il.Mahkemem hangi ilde görülür.Bulunduğum ile aldırabilirmiyim?
Hepinizden Allah razı olsun.Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden..
Cevap: Ruhsatsız Silah yakalattım Acil Yarrdım Lütfen..
Suçların yargılaması işlendikleri yer mahkemesinde yapılır. Ruhsatsız silah taşımak ise suç olup sabıkasız iseniz HAGB alırsanız şanslısınız.