31 Yildir Arsam Istimlak Edilmiyor Cok Magdurum
Merhabalar Izmir Bozyaka S.S.K hastanesinin hemen yaninda yaklasik 3 4 milyon dolarlik degerli bir arsam var. Fakat bu arsam 1987 yilindan(1997'den beri arsanin sahibiyim) bu yanada Saglik Bakanligi'nin istimlak plani icerisinde gozukuyor ve bundan dolayi da arsama en ufak bir civi dahi cakamiyorum ve adeta her yonden kilitlenmis vaziyetteyim. Ancak isin komik tarafi ise arsam 31 yildir Saglik Bakanligi'nin istimlak plani icerisinde gozukmesine ragmen ne yazik ki hicbir sekilde istimlak edilebilmis degil. Ayrica arsam resmiyette 5 yil icerisinde mutlaka istimlak edilmesi gerekirken aradan bunca 5 yillar gecmesine ragmen "Yok odenek henuz cikmadi, yok Bakanlik oradan vazgecemiyor istimlak edecegiz edecegiz"gibisinden cesitli bahanelerle arsam istimlak edilmeyip bu seferde diger 5 yillik istimlak programinin icerisine aktariliyor. Artik hukuki yollara basvurmak istiyorum. Fakat avukatimin dedigine gore de mahkeme karariyla zorunlu bir istimlak uygulattirdigim taktirde arsamin istimlak edilmesi karsiliginda devletten alacak oldugum miktar yillar boyu taksite bolunuyormus yani pesin olarak parami alamiyormusum. Ve bu da benim icin buyuk bir sikinti. Arsam Saglik Bakanli'ginin istimlak plani icersinde gozukmese hemen imara actirip refaha kavusacagim ama devletin bu gaspi yuzunden elim kolum baglanmis vaziyette. Bu magduriyet durumunu bir de sizinle paylasmak istedim. Sizce ne yapmaliyim, yok mudur bu isin bir baska hukuki yolu? Illa arsamin istimlak edilmesi sart degil. Istimlak edilecekse ama artik istimlak edilsin istimlak edilmeyeceksede ama artik istimlak plani icersinden cikarilsinki ben de yoluma bakabileyim. Her yere yazilar vs.'ler yazdim ama hukuk yolu harici hepsi bos kimse kimseye yardimci olmuyor. Sizce nasil bir yola basvurmaliyim? Yardimlarinizi bekliyorum. Tesekkurler...
Cevap: 31 Yildir Arsam Istimlak Edilmiyor Cok Magdurum
Bir avukattan hukuki yardım almışsınız zaten. Gerekli yerlere başvuruda yapmışsınız. Devlet lazım olunca sizden alacak. Yok siz mahkeme ile zorla verirseniz şartlarıda biliyorsunuz. Bende boş bir tavsiyede bulunacağım. İzin veriyorlarsa Arsanızı otopark olarak işletin. iyi para kazanırsınız. Yada siyasi bir tanıdık bulun. Önümüzde seçim var. Biraz bir bağış ile halledebilirsiniz belki.
Cevap: 31 Yildir Arsam Istimlak Edilmiyor Cok Magdurum
Oncelikle ilgi ve alakaniz icin cok tesekkur ederim. Cok merak ediyorum acaba 31 yildir arsami bir turlu istimlak etmeyen bu devlet artik ne zaman istimlak edecek? Yasim gidyor beyfendi yasim. Ayrica tam ustune bastiniz arsami su an otopark olarak kullaniyorum zaten. Fakat insanlar araclarini kaldirima ve hastane icerisindeki ucretsiz otoparka park ettiklerinden dolayi da cok fazla bir sey kazanamiyorum. Isin siyasi boyutuna gelince bu ugurda bir suru para kaptirdim ama sonuc hala ayni yani degisen bir sey yok. Tek carem hukuki yollar. Oyle zannediyorum ki benim avukatimin dedigi haricinde de baska bir yol yokmus gibi.