Anlaşmalı haciz ve 3. kişilerin mağduriyeti hakkında
Herkese kolay gelsin,
bir firma icradan kaçmak için arkadaşının ofisinde faaliyet gösteriyormuş,ancak memurlar ofise gelince tespit sonrası arkadaşının ofisi haczedilmiştir.
Aradan yıllar geçmiştir, borçlunun arkadaşı firmasını devir etmiştir. Ancak sonuçta bir kere de olsa arkadaşının borcu yüzünden firma hacize uğramıştır.
ancak bir müddet sonra borçlu firma yetkilisi , eskiden arkadaşının olan bu firmaya tanışma ve nezaket ziyaretinde bulunmuştur.
ancak bu firmayı ziyaret esnasında tesadüf bu ya alacaklı firma avukatı haciz ' e gelmiştir.
borçlu firma adına firma yetkilisi bulundu diye tespit yapıp polis zoruyla mallar haciz edilmiştir.
Nezaket ziyaretine gelen borçlu firma yetkilisi ben burada çalışmıyorum, nezaket ziyareti de dese avukat dinlememiş. haciz yapılmıştır.
sonra bu mağdur firma usulden itiraz etmiş, ancak ret yemiş,, sonra temyizde ret yemiş.,
sorum şu;
bu durumda firma, bu borçlu firmanın diğer borçlarından dolayı da sorumlu tutulur mu?
ayrıca burada firma yetkilisi ve icraya gelen avukat bir anlaşma yapıp gelmiş olabilir mi? bunla ilgili firma yetkilisini ve avukatı şikayet edebilir miyiz ?
cevaplarınızı bekliyorum.
teşekkürler
Cevap: Anlaşmalı haciz ve 3. kişilerin mağduriyeti hakkında
İstihkak iddiası kabul edilmediğine göre başkaca alacaklılar da gelse sıkıntı yaratabilir. Avukatı şikayet etmeniz halinde herhangi bir sonuca ulaşamazsınız. Zira yasal görevini ifa ediyor.
Cevap: Anlaşmalı haciz ve 3. kişilerin mağduriyeti hakkında
Sn. Av. Basri Güngören , öncelikli olarak yanıt için teşekkür ederim.
gelen temyiz itirazın ret edilmesi gerekçesi yazısında haciz edilen malların değeri düşük olduğundan değerlendirmeye alınmamış 5000 tl altındaymış sanırım , usulden ret edildiği söyleniyor,
yine de bir sıkıntı yaratır mı?
iyi çalışmalar